Tgrt Haber

Galatasaray'ın istediği Roberto Firmino için MLS kulübü St Louis City SC de devrede

12 Mart 2023 12:37 - Güncelleme : 12 Mart 2023 13:01
Galatasaray'ın istediği Roberto Firmino için MLS kulübü St Louis City SC de devrede

Galatasaray'ın yakından ilgilendiği Liverpool'un yıldız futbolcusu Roberto Firmino için MLS ekiplerinden St Louis City SC'ye transfer olacağı iddia edildi.

Brezilyalı yıldız oyuncu Roberto Firmino​'nun sezon sonunda sözleşmesinin bitmesinin ardından kulübü Liverpool​'dan ayrılacağını açıklaması sonrası, Galatasaray​'ın da içlerinde olduğu birçok kulüp oyuncuyu transfer etmek için devreye girdi. O kulüplerin arasına ciddi bir teklif yapmayı hedefleyen St Louis City SC'nin de dahil olduğu öğrenildi. 

PFANNENSTIEL DETAYI

İngiliz basınından Mirror'un haberine göre Roberto Firmino önümüzdeki sezon soluğu MLS​'te alabilir. St Louis City SC'nin 31 yaşındaki oyuncuyla yakından ilgilendiği ve yıldız ismi kadrosuna katmak için girişimlerde bulunacağı öne sürüldü. MLS ekibini bu transfer öne çıkaran detay ise takımın sportif direktörü Lutz Pfannenstiel. Pfannenstiel, Roberto Firmino'nun çıkışını Hoffenheim'da o dönem görev yapan bir isimdi ve Brezilyalı oyuncunun Alman kulübüne transferinde etkili olmuştu.

GALATASARAY'A SICAK BAKIYOR

Yıldız forveti transfer etmek için Barcelona ve Inter'in devreye girdiği öğrenildi. An itibariyle oyuncuyu transfer etmek için en büyük şansın bu kulüplerde olduğu biliniyor. Avrupa devlerine öncelik vermesine rağmen Roberto Firmino'nun Galatasaray'a gelmeye sıcak bakabileceği gelen bilgiler arasında. 

KLOPP: KALABİLİRDİ AMA GİTMEYİ SEÇTİ

Liverpool teknik direktörü Jurgen Klopp, Firmino'nun ayrılık kararını açıklamasının ardından "Şaşırdım mı? Evet biraz, kalabilirdi de ancak gitmeyi seçti buna saygı duyuyorum." şeklinde konuşmuştu.

Liverpool formasıyla Premier Lig, Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası zaferleri yaşayan yıldız hücumcu 354 maçta 108 gol atıp 79 asist yaptı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...