Tgrt Haber

Fransız taraftarlardan oruç açma yasağına protesto!

04 Nisan 2023 12:31 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 13:15
Fransız taraftarlardan oruç açma yasağına protesto!

Fransa Futbol Federasyonu'nun müslüman oyuncuların maç sırasında oruç açmasını yasaklamasına PSG taraftarları pankartlı tepki gösterdi.

Fransa Ligue 1​'de dün evinde Olimpik Lyon'u ağırlayan Paris Saint Germain​'in taraftar grubu Paris Ultra Kolektifi, Fransa Futbol Federasyonu​'nun müslüman futbolcuların maç sırasında oruç açmasına getirdiği yasağını protesto etti. Protestosunu pankartla dile getiren taraftar grubu "Bir hurma, bir bardak su, oldu FFF’nin kabusu" şeklinde ifade etti. 

FFF, 30 Nisan'da Federal Hakemler Komisyonu'na gönderdiği yazıyla, Müslüman futbolcuların oruçlarını açması için maçlara ara verilmemesini talep etmiş, aykırı davrananların ceza alabileceği uyarısında bulunmuştu.

CEZAYİRLİ MÜSLÜMAN OYUNCU KADRO DIŞI KALMIŞTI

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nantes'ta Cezayirli oyuncu Jaouen Hadjam teknik ekibin isteğine karşı çıkarak oruç tuttuğu için Reims karşısında maç kadrosundan çıkartılmıştı. 

İTALYA'DA FİORENTİNALI FUTBOLCULAR YASAĞI DELDİ

İtalya Serie A'nın 28. haftasında Fiorentina deplasmanda Inter'i 1-0 yendiği karşılaşmanın son anlarında Fiorentinalı Luca Ranieri sakatlık nedeniyle kendini bir anda yere bıraktı. İtalyan oyuncunun yerde kalmasıyla oyun durdu ve takım arkadaşı Sofyan Amrabat bu arayı fırsat bilerek su içip, muz yiyerek iftarını yaptı.

İNGİLTERE VE HOLLANDA İZİN VERDİ

İngilitere ve Hollanda'da futbol federasyonları iftar zamanı maçlara denk gelen takımlardaki müslüman oyuncular için maça oruç açma arası verilmesini kararlaştırmıştı

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...