Tgrt Haber

Fred 11 yıl sonra bir ilki başardı! Caner Erkin detayı

22 Eylül 2023 10:51 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 11:04
Fred 11 yıl sonra bir ilki başardı! Caner Erkin detayı

Fenerbahçe'ye bu sezon transfer olan ve gösterdiği performansla takımın ilk 11’deki vazgeçilmezi olan Fred, dün akşam Kadıköy’de adeta coştu. Brezilyalı orta saha, 11 yıl sonra bir Avrupa maçında Caner Erkin'den sonra iki asist yapan ilk Fenerbahçeli oldu. İşte detaylar...

FenerbahçeUEFA Avrupa Konferans Ligi​'nde gruplara galibiyetle başlarken zaferin mimarlarından biri de Fred​ oldu.

Nordsjaelland​ karşısında yaptığı 2 asist ile ilk yarıdan maçın kopmasını sağlayan Sambacı, geldiği günden bu yana takımın önemli isimlerinden biri olmayı başardı. 30 yaşındaki futbolcu, play-off turundaki Twente maçlarının yanı sıra Süper Lig'deki 3 karşılaşmada da ilk 11'de sahaya çıktı.

11 YIL SONRA İLKİ BAŞARDI

Tüm karşılaşmalarda orta sahada takımı sırtlayan Fred, Danimarka ekibi karşısında da şov yaptı. Manchester United'dan 9.7 milyon Euro'ya transfer edilen tecrübeli oyuncu yaptığı 2 asist ile 11 yıl sonra bir ilke imza attı.

2012'de Fenerbahçe forması ile Alman ekibi Mönchengladbach karşısında 2 asist yapan Caner Erkin'den sonra ilk kez bir oyuncu bunu başardı.

77 dakikada sahada kalan Fred, 66 kez buluştuğu topla %84 isabetli pas yaptı. Arkadaşlarına 1 büyük şans yaratırken girdiği 8 ikili mücadelenin 5'inden galip ayrıldı.

FRED: "TAKIM OLARAK ÇOK ÇALIŞTIK"

Fred maçtan sonra şunları söyledi: "Takım olarak çok çalıştık. Herkes elinden gelenin en iyisini verdi. Kadroda olan her oyuncunun kendisini hazır tutması gerekiyor. Crespo gerçekten çalışkan bir oyuncu. Benim onunla aynı dili konuşmam sahada işleri kolaylaştırıyor. Hayranlık duyduğum bir oyuncu. Herkesi tebrik ediyorum."

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...