Tgrt Haber

Fred'in kırmızı kartının cezası belli! Gökhan Töre örneği var

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Fotospor
21 Aralık 2023 10:31 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 10:35
Fred'in kırmızı kartının cezası belli! Gökhan Töre örneği var

Kayseri'yi 4-3 yenen Fener'de kırmızı gören Fred'in ligdeki derbi kadrosundan düşmesi yıkıma neden oldu. Bir umut, "Süper Kupaya yetişir mi?" sorusunu soran Fenerbahçelilerin umudu çok az. Çünkü geçmişte o pozisyona emsal niteliğinde bir "Gökhan Töre" örneği var!

Fenerbahçe​'nin Brezilyalı yıldızı Fred​, Kayserispor​'u deplasmanda 4-3 devirdikleri maçta kırmızı kart​ görerek taraftarın sevicini  kursağında bırakmıştı. Fred'in gördüğü kırmızı kart görmesi; önce ligde, ardından da Süper Final'de üst üste oynanacak Galatasaray derbileri öncesi camiada üzüntüye neden oldu. Nitekim 30 yaşındaki Brezilyalı yıldızın yokluğunda bu sezon önemli puan kayıpları yaşadı.

ETTİĞİ KÜFÜR ANLAŞILIYOR

Müsabaka hakemi Zorbay Küçük'ün, raporuna Brezilyalı oyuncunun kendisine arkasından İngilizce küfrettiğini yazdığı iddia edildi.

Ağız okuma yöntemiyle Brezilyalı oyuncunun pozisyona itiraz ederken İngilizce "f..k..f" kelimesini kullandığı kanaati oluşurken, linans eğitimini bu dilde yaptığı için çok iyi derecede İngilizce bilen hakem Zorbay Küçük, pozisyonda tereddütsüz kırmızı kartına başvurdu.  

Bu durum da yıllar önce Gökhan Töre'nin aynı küfre başvurdugu için kırmızı kart gördüğü anları hatırlattı.

Töre 2014-15 sezonunda oynanan Kayseri Erciyesspor maçında, rakip yedek kulübesinin önünde Anıl Karaer ile bir gerilim yaşamıştı. Töre'nin tartışma esnasında 4. hakem Mehmet Metin’e İngilizce ‘s..... ..t’ anlamına gelen ‘f..k..f’ kelimesi döküldü. 

3 MAÇ CEZA ALMIŞTI

Erciyes Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, “Duymadın mı” diye 4. hakem Mehmet Metin’e doğru giderken, Metin de kulaklıktan durumu hakem İlker Meral’e aktardı. Kenara gelen hakem, Gökhan Töre’ye direkt kırmızı kart göstererek oyundan attı.

Töre o kırmızı kartın 3 resmi maçtan men cezasına çarptırıldı. Kaçırdığı o 3 maçtan biri Fenerbahçe derbisi olan Töre, altyapı eğitimi aldığı İngiltere'de bu ifadenin küfür sayılmadığını belirtti. Töre'yi destekleyen bir grup, sözcüğün Ada kültüründe "hadi oradan" anlamını taşıdığını savunarak, kartın haksız olduğunu iddia etti.

SNEIJDER YIRTMIŞTI

Daha sonraki sezonda Galatasaray'da forma giyerken Sneijder'in hakeme "f..k..f" dediği net şekilde kameralara yansıdı. Ancak Hollandalı oyuncu kart görmedi ve sonrasında da ceza almadı. 

Kaynak: Fotospor
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...