Tgrt Haber

Futbolda devrim gibi karar! Hakeme itiraz edene görülmemiş ceza

19 Kasım 2023 12:12 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 12:22
Futbolda devrim gibi karar! Hakeme itiraz edene görülmemiş ceza

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, 28 Kasım'daki toplantısında hakeme şiddetli itiraza 'saha dışı bırakma' cezası getirmeye hazırlanıyor. Buz hokeyini hatırlatan ceza futbolda bir ilk olma niteliğinde

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), hakeme itirazı tarihe karıştıracak bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Kurul'un 28 Kasım'daki toplantısında hakeme yapılan şiddetli itirazın yanı sıra penaltı kuralını da yüksek ihtimalle değiştirecek.

10 DAKİKA SAHA DIŞI CEZASI

Kuralın son dönemde hakeme karşı artan yoğun ve şiddetli itirazların önüne geçmek için hayata geçirilmesi planlanıyor. IFAB'ın bu ihlale dur demek adına '10 dakika saha dışı bırakma cezası' üzerinde durduğu kaydedildi.

IFAB CEO'su Lukas Brud konuyla ilgili açıklamasında, hakeme itirazlarda futbolcuların sarı kart görmekten endişelenmediğini ancak 10 dakika saha dışı bırakma cezasında bu durumun tersine döneceğini söyledi.

Brud, "Oyuncular hakeme uygunsuz bir söz söylediklerinde 'Sarı kart alır mıyım?' diye çok endişelenmeyebilirler. Ancak 90 dakikalık bir maçın 10 dakikalık bölümünde dışarıda kalacaklarını düşünürlerse yaklaşımları büyük fark oluşturabilir" ifadelerini kullandı.

YETKİ SADECE KAPTANLARDA OLACAK  

Öte yandan Brud, hakemlerle diyaloğa girme görevinin sadece takım kaptanlarına verilmesi gerektiğini vurguladı ve söz konusu yöntemin rugby ve basketbolda işe yaradığını belirtti.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...