Tgrt Haber

Futbolcular 'yeşerdi'; TFF kararını verdi: Firmayla sözleşme feshedildi

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
27 Eylül 2023 19:59 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 20:03
Futbolcular 'yeşerdi'; TFF kararını verdi: Firmayla sözleşme feshedildi

Türkiye Futbol Federasyonu, dün İstanbulspor ile Galatasaray arasında oynanan maçta yaşanan ‘yeşil boyalı zemin’ krizinin ardından kararını verdi. Federasyon, stadın zemin bakımını üstlenen firmayla sözleşmeyi feshetti.

Trendyol Süper Lig’de 3. haftanın erteleme maçları dün İstanbulspor​ ile Galatasaray​ arasında oynanan karşılaşmayla başladı. Sarı-kırmızılılar, karşılaşmayı Arjantinli yıldızı Mauro Icardi’nin golüyle 1-0 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Karşılaşmanın ardından maç performanslarından çok iki konu öne çıktı. Sarı-kırmızılılarda Kerem Aktürkoğlu​ ve Mauro Icardi’nin sonuçlandıramadığı penaltı organizasyonu dünya basınında dahi kendisine yer bulurken; zeminin gıda boyasıyla yeşile boyanmasından dolayı futbolcuların ‘yeşermesi’ de maçtan çok konuşuldu.

TFF’DEN NET KARAR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zeminine ilişkin federasyonun resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, stadyumun zemininin bakımı konusunda tespit edilen eksiklik ve yetersizliklerden ötürü zeminden sorumlu firmayla sözleşme akdinin feshedildiği aktarıldı.

Federasyondan yapılan açıklama şöyle:

"Trendyol Süper Lig'de 26 Eylül 2023 tarihinde İstanbulspor A.Ş. ile Galatasaray A.Ş. arasında oynanan 3. hafta erteleme müsabakası esnasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saha bakım konularında eksiklikler ve yetersizlikler gözlenmiştir. Bu olumsuzluklar nedeniyle ilgili firma ile yürütülen saha bakım sözleşmesinin 28 Eylül 2023 tarihi itibariyle feshine karar verilmiştir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...