Tgrt Haber

Galatasaray Bakambu transferini de resmen duyurdu! İşte Kongolu golcünün maliyeti

24 Temmuz 2023 09:58 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 09:58
Galatasaray Bakambu transferini de resmen duyurdu! İşte Kongolu golcünün maliyeti

Süper Lig'de yeni sezonun ilk resmi maçına 18 gün kala Galatasaray, transferlerini peş peşe açıklamaya devam ediyor. Sarı-kırmızılılar, Wilfried Zaha transferinin ardından Cedric Bakambu'yu da resmen KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) bildirerek Demokratik Kongolu futbolcu için kulübün kasasından çıkacak miktarı açıkladı.

Şampiyon kadrosunu önemli ölçüde koruyan ve Angelino​, Wilfried Zaha​, Mauro Icardi​ transferlerini gerçekleştiren Galatasaray​'da Cedric Bakambu​ hamlesinin mali detayları da belli oldu.

700 BİN EURO BONSERVİS; YILLIK 1.5 MİLYON EURO MAAŞ

Özellikle Wilfried Zaha transferinin ardından oluşan hücum hattıyla Avrupa basınının da radarına giren sarı-kırmızılılardan Cedric Bakambu için KAP'a yapılan açıklama şöyle oldu:

"Profesyonel futbolcu Cedric Bakambu ve kulübü Al-Nasr SC Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcunun eski kulübüne net 700 bin avro tutarında transfer ücreti ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak iki sezon için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre, her bir sezon için futbolcuya net 1 milyon 500 bin avro sezonluk ücret ödenecektir."

SON SEZONUNDA 15 GOLE DİREKT KATKI

Son olarak Yunanistan Süper Ligi’nde Olympiakos formasıyla 22 maça çıkan 32 yaşındaki Demokratik Kongolu santrfor, 13 gol ve 2 asistle 15 gole doğrudan katkı sağladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...