Tgrt Haber

Galatasaray ve Fenerbahçe, Barcelona'nın yıldızı için yarışıyor

14 Mart 2023 20:41 - Güncelleme : 14 Mart 2023 21:30
Galatasaray ve Fenerbahçe, Barcelona'nın yıldızı için yarışıyor

Transfer haberleri: Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Fenerbahçe transferde de karşı karşıya geldi. Ezeli rakipler Barcelona'nın genç yıldızı için yarışıyor.

Spor Toto Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray​ ile ikinci sırada yer alan Fenerbahçe​, kaleci​ transferinde karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı takım uzun bir süredir Fernando Muslera'yı, sarı-lacivertliler ise Altay Bayındır'ı yedekleyecek kaleci arayışlarını sürdürüyor.

EZELİ RAKİPLER PENA'NIN PEŞİNDE

Relevo'da yer alan habere göre; La Liga devi Barcelona forması giyen Inaki Pena için Galatasaray ve Fenerbahçe'nin devreye girdiği iddia edildi. Haberde, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Inaki Pena için resmi teklifte bulunduğu ve görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

BARCELONA SÖZLEŞME ÖNERDİ

Kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2023'te sona erecek olan Inaki Pena için Katalan devi de 2026 yılına kadar sözleşme teklifinde bulundu ancak 24 yaşındaki kaleci henüz teklife olumlu ya da olumsuz bir cevap vermedi.

Pena'nın Katalan devinde sürekli olarak forma giymek istediği ve bu garanti edilmemesi durumda daha çok oynacağı bir takıma gitmeyi tercih edebileceği ifade ediliyor.

İspanyol kaleci geçen sezonun ikinci yarısında Galatasaray'da kiralık olarak forma giymişti. Sarı-kırmızılı takım ile 8 maça çıkan Pena kalesinde 11 gol görmüştü. 

Galatasaray ve Fenerbahçe, Barcelona'nın yıldızı için yarışıyor

Relevo'da yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

"Inaki Pena karar aşamasında. Barcelona, 2026'ya kadar sözleşme uzatma konusunda Pena'ya teklif yaptı ve yanıt bekliyor. Pena, Barcelona'ya yanıt vermek için ek süre talep etti. Türkiye'den iki takım ve Premier Lig'den bir takım Inaki Pena'nın peşinde. Barcelona ve Real Sociedad arasında oynanan Kral Kupası maçında Xavi'nin Ter Stegen'i tercih etmesi Pena'yı hayal kırıklığına uğrattı. Genç kaleci İspanya'da pek de önemsenmeyen bir kupa maçında bile oynatılmaması sonrası Barcelona'dan ayrılmayı kafasına koydu. Barcelona, Pena ile sözleşme uzatmak için hala iyimser... Inaki'ye ikinci kaleci olması için güvence verdiler. Türkiye'den Fenerbahçe ve Galatasaray ile İngiltere'den bir takım Pena ile ilgileniyor. Inaki Pena, kendisine gelen teklifleri değerlendiriyor ve Barcelona'da aldığı dakikalardan daha fazla oynayacağının farkında. Karar vermesi çok yakın. Pena, geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giymişti ve Barcelona'ya karşı harika bir maç oynamıştı."

INAKİ PENA KİMDİR?

İspanya Valencia’nın güneyindeki Alicante kentinde 2 Mart 1999 tarihinde dünyaya gelen file bekçisi, doğduğu şehrin takımı Alicante FC’de futbol hayatına başladı. 2004-2009 yılları arasında burada gelişimini sürdüren Peña, 2009 yılında Villarreal’in altyapısına transfer​ oldu.

İspanyol kaleci buradaki başarılı performansı sonrasında ise 2012’de Barcelona Akademisi’ne alındı ve tüm alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra 2018 yılından bu yana Barcelona B takımının kalecisi olarak kariyerini sürdürdü. Bu sezon 3. lig kategorisinde 9 maçta kaleyi koruyan Peña, kalesinde 8 gol gördü.

Barcelona'nın gelecek vaat eden isimler arasında gördüğü 22 yaşındaki eldiven İspanya Milli Takımı’nın U16 ve U21 arasındaki tüm alt yaş kategorilerinde toplam 29 kez forma giydi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...