Tgrt Haber

Galatasaray'a Olimpiu Morutan transferinde kötü haber: FIFA'ya şikayet etti!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
25 Eylül 2023 13:48 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 14:07
Galatasaray'a Olimpiu Morutan transferinde kötü haber: FIFA'ya şikayet etti!

2021 yılında Steaua Bükreş'ten Galatasaray'a transfer olan ve şu an Ankaragücü forması giyen Olimpiu Morutan hakkında sürpriz bir gelişme yaşandı. Steaua Bükreş'in sarı-kırmızılı takımı FIFA'ya şikayet ettiği iddia edildi. İşte detaylar...

Universitatea Cluj altyapısında futbola başlayan Olimpiu Morutan​, 2021-2022 sezonu başında 4 milyon 200 bin Euro karşılığında Galatasaray​'a transfer oldu.

OKAN BURUK​ KADRODA DÜŞÜNMEDİ

Fatih Terim döneminde gösterdiği performansla eleştiri toplayan Rumen​ on numara, Okan Buruk'un takımın başına geçmesinin ardından da takımda düşünülmedi.

Galatasaray'ın sezon başında Avusturya'da gerçekleştirdiği kamp döneminde iyi bir performans sergileyen Olimpiu Morutan, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda oynanan Zalgiris Vilnius maçlarında da forma şansı buldu.

24 yaşındaki orta saha yeni transferlerin yavaş yavaş kadroya katılmasıyla UEFA listesinden çıkartıldı.

PİSA​'YA KİRALANDI, OPSİYON KULLANILMADI

Galatasaray'da potansiyelini göstermekte zorluk çeken Olimpiu Morutan, Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da hazırlık maçlarında da kendini gösteremedi ve satın alma opsiyonuyla İtalya Serie B takımı Pisa'ya kiralandı.

2022-2023 sezonunda kariyerinin en parlak dönemlerinden birini geçiren Olimpu Morutan, Pisa formasıyla çıktığı 36 resmi karşılaşmada 6 gol atıp 8 asist yaptı.

Pisa, Morutan'ın bu performansına rağmen Olimpu Morutan'ın 5.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmadı. Morutan sezon başında Galatasaray'a geri döndü.

ANKARAGÜCÜ'NE TRANSFER OLDU

Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, sezon başında orta saha kurgusuna Olimpiu Morutan'ı dahil etti.

Sarı-lacivertliler, Rumen oyuncunun bonservisini Galatasaray'dan 3 milyon Euro ve sonraki satıştan %50 pay karşılığında aldı.

ESKİ KULÜBÜ, GALATASARAY'I FIFA'YA ŞİKAYET ETTİ!

Steaua Bükreş'ten Galatasaray'a transfer olan Olimpiu Morutan hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Rumen gazeteci Emanuel Roşu'nun haberine göre; Rumen ekibi, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalmasının ardından 1 milyon Euro'luk bonusu ödemeyi reddetmesi üzerine FIFA'ya gitti.

Haberin detayında Olimpiu Moruţan'ın 2 yıl önce kulübe imza attığı anlaşma kapsamında Galatasaray'ın parayı ödemesi gerekiyordu.

GALATASARAY ÖDEMEYİ REDDEDİYOR!

Galatasaray, 20 Ağustos'ta Olimpiu Morutan'ın Ankaragücü'ne transfer olduğunu açıklamıştı.

Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde Modle ile oynadığı play-off maçının ilkini 23 Ağustos'ta ikincisini ise 29 Ağustos'ta oynadı. Galatasaray, Morutan'ın Ankaragücü'ne transfer olduğu tarihten sonra Molde ile play-off oynadığı için 1 milyon Euro'luk bonus maddesini ödemeyi reddetti.

TAKSİT KONUSUNDA DA SORUN ÇIKMIŞTI

Rumen ekibinin sahibi Gigi Becali, daha önce de Olimpiu Morutan transferinin ilk taksidinin devamında Galatasaray'ın ödeme yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek sarı-kırmızılıları UEFA'ya şikayet ettiğini açıklamıştı.

PİYASA DEĞERİ 4.5 MİLYON EURO

Genç kanat oyuncusunun futbolcunun güncel piyasa değeri 4 milyon 500 bin Euro civarında...

Romanya Milli Takımı'nda 11 maça çıkan 24 yaşındaki on numara 1 gol sevinci yaşadı. Ankaragücü formasıyla 4 maça çıkan Morutan, 1 kez gol attı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...