Tgrt Haber

Galatasaray'da stadın ismi için çarpıcı iddia: Enerji devi masada!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
09 Haziran 2023 15:56 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 16:10
Galatasaray'da stadın ismi için çarpıcı iddia: Enerji devi masada!

Yeni sponsorluk anlaşmaları için gaza basan Galatasaray'ın, stat isim için petrol-doğal gaz sektöründe dünya devi bir şirketle masada olduğu öne sürüldü. İşte iddianın detayları...

Sezonu şampiyonlukla kapatan Galatasaray​, Şampiyonlar Ligi​'nde iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvarken, ihtiyaç duyulan bütçe için büyük sponsorluk​ anlaşmaları hedefleniyor. Bunlardan en önemlisi ise kuşkusuz stat isim sponsorluğu!

Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu için yeni bir isim sponsoru arayan yönetim adaylarla görüşmelere başladı. Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "İyi gelişmeler oluyor. Geçmiş senelere göre daha iyi anlaşmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

KULİSLERİ HAREKETLENDİREN "SOCAR" İDDİASI

Bu açıklamanın ardından Sarı-Kırmızılı kulislerde bomba bir iddia ortaya atıldı. Galatasaray'ın stadın isim sponsorluğu için Azerbaycan'ın petrol ve doğal gaz alanındaki uluslararası  ölçekteki firması SOCAR ile görüşme yapıldığı öne sürüldü. Masadaki rakamların ne olduğuna ilişkin ise henüz bir netlik yok. Galatasaray'ın mevcut stat isim sponsoru NEF ile yaptığı 5+5 yıllık paket anlaşmanın kapsamı 22,5 miyon dolar+KDV şeklindeydi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR, dünyanın önemli petrol-doğal gaz üreticilerinden biri konumunda. SOCAR'ın yıllık geliri 50 milyar dolar sınırında.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...