Tgrt Haber

Galatasaray'dan MHK Başkanı Lale Orta'ya istifa çağrısı: Geldiğin günden beri lige kaos getirdin!

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
03 Nisan 2023 10:28 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 11:15
Galatasaray'dan MHK Başkanı Lale Orta'ya istifa çağrısı: Geldiğin günden beri lige kaos getirdin!

Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçe camiasına yakınlığıyla bilinen Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'ya istifa çağrısı yaptı. Son dönemde hakem hatalarından şikayetçi olan sarı kırmızılılar, "Bir kulüp için değil, herkes için adalet! Göreve geldiği günden beri lige kaos getirip tek bir kulübün bayraktarlığına soyunan Lale Orta istifa" açıklamasını paylaştı.

Konyaspor ve Adana Demirspor maçlarında verilmeyen kırmızı kartlara isyan eden Galatasaray, dün akşam oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Beşiktaş​'ın aleyhine verilen ilk penaltı tartışmalara yol açarken, sarı kırmızılı kulüp 'herkes için adalet' sloganıyla Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta​'yı istifaya davet etti.

"GELDİĞİ GÜNDEN BERİ KAOS GETİREN LALE ORTA İSTİFA"

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; Galatasaray Spor Kulübü, derbi sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda, "Bir kulüp için değil, herkes için adalet! Göreve geldiği günden beri lige kaos getirip tek bir kulübün bayraktarlığına soyunan Lale Orta istifa!" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1642620291837747206

ERDEN TİMUR'DAN TEPKİ: KIRMIZI KART YASAĞI VAR

Galatasaray'ın Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Adana Demirspor'u 2-0o mağlup ettiği maçta, Emre Akbaba'nın Mertens'e yaptığı sert harekete sarı kart verilmesine Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur tepki gösterdi. VAR hakemlerinin orta hakemi çağırmamasını eleştiren Timur, karşılaşma sonrası şu açıklamalarda bulundu:

"Ligdeki son 3 maçımızda rakiplerimize 3 kırmızı kart verilmedi. Ligimizdeki gerginlik daha da artmasın diye çok bariz şeyler olmadığı müddetçe konuşmamayı tercih ediyorduk. Bu da çok yanlış anlaşılıyor. 'Mağlup olunca konuşuyorsunuz, galip gelince konuşmuyorsunuz.' deniyor. İlk 10 haftada pozisyonları federasyonumuza iletmiştik ama değişen bir şey olmadı. İlk 10 hafta bize VAR yasağı vardı, şimdi de görüyoruz ki kırmızı kart yasağı var. Bunu bu maç üzerine konuşmuyoruz. Üç haftadır üst üste birçok kişinin ortak görüşüyle kırmızı kart olan pozisyonlarda VAR devreye girmiyor. Puan farkını azaltmak için belli ki böyle bir şey yapıldı.

"PUAN FARKININ AÇILMASINI İSTEMİYORLAR"

Galip gelmemiz bir şeyi değiştirmiyor. Bundan önce futboldaki gerginliği artırmamak için susuyorduk. Birçok açıklama yapılırken kendi camiamızdan baskı gelirken konuşmadık, açıklamalara karşılık vermedik. Belli ki net bir operasyon var, masa başı mevzusu hakikaten var. Artık canımıza tak etti. Puan farkının açılması istenmediği belli. Her şey açık.

Galatasaray taraftarı, camiası olarak şampiyonluk için kenetlenmiş durumdayız. Hiçbir şey bizi bu yoldan geri çeviremez. Milim bile geri adım atmayacağız. Bu kenetlenmenin sonu her zaman şampiyonluk olmuştur. Mayıslar bizimdir. Bu sene de inşallah bu şekilde olacak. Hiçbir şekilde engellenemez. Tüm odaklara sesleniyorum, ne yapılırsa yapılsın bizi bu yoldan döndüremeyecekler.

Kendimiz için değil herkes için adalet isterken çok samimiydik. Bizim dışımızda da hiç kimse kendi lehine olan pozisyondan sonra konuşmadı. Tersine 'Cambaza bak' der gibi konuları farklı yere çevirmeye çalıştılar. Biz yine lehimize bir şey olduğunda olgun davranışı sergileyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar hepimiz çok uyanık olacağız. İsterse 5-0 kazanalım ama böyle bariz hatalardan sonra iletişimde olacağız."

Kaynak: TGRT Haber / İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...