Tgrt Haber

Galatasaray'dan TFF'ye flaş başvuru: Maçın tekrar edilmesi isteniyor!

02 Kasım 2022 19:57 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 20:10
Galatasaray'dan TFF'ye flaş başvuru: Maçın tekrar edilmesi isteniyor!

Eski hakem Deniz Çoban, Galatasaray'ın 2-2 berabere biten Corendon Alanyaspor maçıyla ilgili federasyona başvuruda bulunduğunu iddia etti. Galatasaray, maçın 65. dakikadan itibaren tekrar edilmesini talep ediyor.

Galatasaray​, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş​ derbisinin hazırlıklarına devam ederken sarı-kırmızılı kulüpten sürpriz bir hamle geldi.

Fanatik köşe yazarı ve eski hakem Deniz Çoban'a göre; Galatasaray, 2-2 biten Corendon Alanyaspor​ maçıyla ilgili federasyona tekrar başvurusunda bulundu. Galatasaray cephesi maçın 65. dakikadan itibaren tekrarlanması gerektiğini savunuyor.

GALATASARAY-ALANYASPOR MAÇINDA NE OLMUŞTU?

Galatasaray'ın 2-0 öne geçip 2-2 beraberlikle ayrıldığı Alanyaspor maçında verilen ve verilmeyen kararlar çok tartışılmıştı. 2-2 biten maçın ardından sarı-kırmızılı kulüp, hakem Ali Palabıyık​'a sert tepki göstermiş, Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur hakem kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

TEKRAR GEREKÇESİ YAN HAKEMİN SAHAYA MÜDAHALESİ

Galatasaray mücadelenin 65. dakikasında yaşanan bir olayla ilgili tekrar başvurusunda bulundu.

Tekrar gerekçesi, maçın 65. dakikasında oyun devam ederken yan hakemin sahaya girip kenardaki topu dışarı çıkarması olarak gösterildi. Galatasaraylı hukukçulara göre bu bir kural hatası. Kulüp, maçın o dakikadan itibaren tekrar oynatılmasını istiyor.

Dries Mertens ve Mauro Icardi'nin golleriyle 2-0 öne geçen Galatasaray, maçın 65. dakikasında 2-0 önde girmişti. 68. dakikada Jure Balkovec farkı bire indirirken son dakikalarda Ahmed Hassan'ın golüyle mücadele 2-2 sona ermişti.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Abdülkerim Bardakçı kırmızı kart görmüş, sarı-kırmızılı ekip mücadeleyi 9 kişi tamamlamıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...