Tgrt Haber

Galatasaray'dan TFF'ye 'Süper Kupa' başvurusu

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Ajansspor
17 Kasım 2023 17:00 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 17:10
Galatasaray'dan TFF'ye 'Süper Kupa' başvurusu

Son dakika spor haberi: Galatasaray, Fenerbahçe ile Suudi Arabistan’da oynanacak Süper Kupa finalinin yerinin değiştirilmesi için TFF’ye resmi başvuru yaptı. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2022-2023 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray​ ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe​ arasında oynanacak Süper Kupa​ finalinin Suudi Arabistan'da düzenleneceğini duyurmuştu.

Bu karara karşı çıkan Galatasaray, maçın Türkiye'de oynanması için TFF​'ye resmi başvuruda bulundu.

DİVAN KURULLARINDAN ONAY ÇIKMADI

TFF'nin aldığı karar iki takımın da divan kurullarından geçmedi. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu, Süper Kupa finalinin Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'de oynanması önergesini oy birliği ile kabul etti.

Galatasaray Divan Kurulu da Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanmasını talep etti.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: "İKİ TARAFTAN DA VEKALET ALDIK, RAHATIZ"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi​, Süper Kupa'nın nerede oynanacağı konusundaki anlaşmayı Ağustos ayında yaptıklarını söylerken, "İki takımın da TFF'ye verdiği bir yetki var. TFF 'Size ek gelir kazandırmak istiyoruz, var mısınız yok musunuz?' diye sorduk. Ali Koç da Dursun Özbek de 'Varız' dediler. Bunun üzerine teklif hazırlayan TFF, iki taraftan da vekalet aldı. İki kulüp, TFF'ye imza yetkisi verdi. O yüzden biz rahatız. Ağustos ayından bu yana maçın nerede oynanacağı biliniyordu" demişti.

Büyükekşi, birkaç gün önce yaptığı açıklamada hiçbir kulüpten TFF'ye bir başvuru yapılmadığını da söylemişti.

İLK RESMİ BAŞVURU GALATASARAY'DAN!

Divan kurullarında Süper Kupa finalinin Türkiye'de oynanması istense de iki kulüp de bu konuda TFF'ye resmi başvuruda bulunmamıştı.

İlk hamle Galatasaray'dan geldi. Sarı-kırmızılılar, TFF'ye resmi başvuruda bulunarak finalin Türkiye'de yapılmasını talep etti.

Kaynak: Ajansspor

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...