Tgrt Haber

Galatasaray’ın file bekçisine İspanyollar kanca attı

21 Aralık 2022 20:01 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 20:12
Galatasaray’ın file bekçisine İspanyollar kanca attı

Yerli kaleci olarak şansı bir türlü yaver gitmeyen Galatasaray'da Muslera'nın yedeği olarak 18 yaşındaki kaleci Jankat Yılmaz, Adana Demirspor maçında formayı kaptı. Genç yıldız performansıyla beğeni toplamıştı. Jankat’ın La Liga ekiplerinden Celta Vigo’nun radarında olduğu ortaya çıktı. İspanyol temsilcisinin, genç eldiven için scout görevlendirmesi yaptığı iddia edildi.

Galatasaray​ altyapısından yetişen ve kısa süre içinde teknik ekibin gözüne girmeyi başaran genç kaleci Jankat Yılmaz, Avrupa'nın önemli kulüplerinin transfer listesine girmeyi başardı. Muslera​'nın yedeği Okan Kocuk, Dünya Kupası arasında oynanan hazırlık maçlarında hatalı goller yiyerek teknik direktör Okan Buruk​'un gözünden düştü. Buruk, 18 yaşındaki kaleci Jankat Yılmaz'ı Adana Demirspor maçında sahaya sürmüştü.

Genç kaleci, Adana Demirspor maçına kötü bir başlangıç yapsa da sonrasında ortaya koyduğu performansla alkış topladı. Galatasaray'da Uruguaylı Fernando Muslera sarı kart cezalısı olduğu için İstanbulspor maçında forma giyemeyecek. Tecrübeli eldivenin yerine Okan Kocuk veya Jankat Yılmaz görev alacak.

CELTA VİGO​'NUN RADARINDA

Takvim'in haberine göre; Sarı-kırmızılıların alt yapısından çıkardığı yeni yıldızlardan Jankat'ın La Liga ekiplerinden Celta Vigo'nun radarında olduğu belirtildi. İspanyol temsilcisinin, genç eldiven için scout görevlendirmesi yaptığı ortaya çıktı. Celta yetkililerinin sezon sonuna kadar genç kaleciyi izlemeye alacağı ve sezon sonunda Galatasaray'ın kapısını çalacağı ifade edildi.

Türk Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde 11 kez forma giyen Jankat, kariyeri boyunca 38 karşılaşmada görev aldı. Kariyeri boyunca 1 kez kırmızı kart gördü.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...