Tgrt Haber

Galatasaray'ın Tete transferi FIFA'lık oluyor!

14 Ağustos 2023 17:48 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 19:42
Galatasaray'ın Tete transferi FIFA'lık oluyor!

Shakhtar Donetsk, Galatasaray'ın Tete transferinin iptalini talep etti. Ukrayna ekibinin sarı-kırmızılı kulüp ile Brezilyalı futbolcuya yaptırım uygulanması için FIFA'ya başvurduğu iddia edildi. İşte detaylar...

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'in, Tete​'nin Galatasaray'a transferini FIFA​'ya şikayet ettiği öne sürüldü.

Ukrayna gazetesi Terrikon'un haberine göre; Brezilyalı futbolcu ile 31 Aralık 2023'e kadar sözleşmesi bulunan Shakhtar, Tete​'nin bu sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetme hakkı olmadığını iddia ederek harekete geçmeye hazırlanıyor.

GALATASARAY​, FIFA​'NIN KURALINA GÜVENİYOR

Haber detayında, Galatasaray​'ın, Ukrayna Premier Lig takımlarıyla mukaveleleri olan yabancı futbolcuların savaş nedeniyle bu sözleşmeleri tek taraflı olarak askıya alıp, başka takımlara transfer olabileceğine dair FIFA​ kuralına güvendiği ifade edildi.

SHAKHTAR'IN İDDİASI: TETE​, UKRAYNA'YA DÖNDÜ

Shakhtar Donetsk, Tete​'nin savaş sırasında Ukrayna'ya döndüğünü ve bu nedenle bahsi geçen FIFA​ kuralının artık Brezilyalı futbolcu için geçerli olmadığını savunuyor.

Ukrayna temsilcisi bu transfer nedeniyle hem Tete​'ye hem de Galatasaray​'a yaptırım uygulanmasını talep ediyor.

Galatasaray​, Tete​ ile 4+1 bir yıllık sözleşme imzalamış, her bir sezon için 2.8 milyon Euro garanti ücret ve toplam 3.1 milyon Euro imza parası ödeneceğini duyurmuştu.

Kaynak: NTV Spor

Sonraki Haber Yükleniyor...