Tgrt Haber

Gaziantep FK David Okereke'yi transfer etti

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Eylül 2024 17:33 - Güncelleme : 10 Eylül 2024 17:34

Gaziantep FK, son olarak İtalyan ekibi Cremonese takımında forma giyen Nijeryalı forvet David Okereke'yi kadrosuna kattı. Gaziantep ekibinin yeni transferini duyurduğu video da dikkat çekti.

Trendyol Süper Lig​ ekibi Gaziantep FK​, hücum bölgesine dikkat çeken bir ismi transfer​ etti.

SATIN ALMA OPSİYONLU KİRALAMA

Gaziantep ekibi, son olarak İtalya'nın US Cremonese takımında forma giyen 27 yaşındaki Nijeryalı forvet David Okereke ile satın alma opsiyonlu kiralık olarak anlaşma sağladı.

RESMİ SÖZLEŞMEYE İMZA ATTI

Yeni transfer​ David Okereke, Kulüp Başkanı Memik Yılmaz, Başkan Yardımcısı İbrahim Dicle, Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kara ve yönetim kurulu üyesi İskender Kaplan'ın da katıldığı imza töreniyle resmi sözleşmeye imza attı.

TANITIM VİDEOSU DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep ekibinin yeni transferini kültürel ezgilerin de yer aldığı renkli transfer​ videosuyla açıklaması ise dikkat çekti.

Kendisi adına söylenen ve 'Hele bakın kim gelmiş, Gaziantep'e futbolcu David gelmiş, asaletiyle, duruşuyla, güzelliğiyle hoş gelmiş sefa gelmiş' sözlerini içeren yerel şarkıyla karşılandı. Okereke de videonun sonlarında, "Merhabalar, Gaziantep'te olduğum için çok mutluyum. Takıma güzel şeyler yapmak için stadyumda buluşalım. Haydi Gaziantep" ifadelerini kullandı.

DAVİD OKEREKE KİMDİR?

Nijerya’nın Lagos kentinde dünyaya gelen golcü oyuncu, futbola ülkesi takımlarından Abuja College takımında başladı.

2016 yılında İtalya Serie A takımlarından Spezia Calcio takımına transfer​ olan David, 2019 yılında ise 9 Milyon € bonservis karşılığında Club Brugge’e transfer​ oldu. Burada iki sezon forma giydikten sonra, 2022 yılında 2.5 Milyon Euro karşılığında tekrar Serie A’nın yolunu tutarak Cremonese’ye transfer​ oldu.

Güçlü fizik yapısı, hızı ve bitiriciliği ile adından söz ettirmeyi başaran Okereke, kariyerinde 268 maça çıkarken 57 kez gol atarak 26 kez de asist yapma başarısı gösterdi.

Gaziantep FK, David Okereke'yi transfer etti! - 1. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...