Tgrt Haber

Güreşte altın madalya kazanan Alperen Berber'den Merih Demiral'e Bozkurt desteği

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: tgrthaber.com
05 Temmuz 2024 10:12 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 16:14

Avusturya maçında yaptığı bozkurt işaretli gol sevinci nedeniyle UEFA tarafından hakkında soruşturma başlatılan Merih Demiral'a milli güreşçimiz Alperen Berber'den destek geldi.

Merih Demiral​'ın Bozkurt işareti Avrupa'da manşetleri süslemeye devam ediyor.

A Milli Takımızın 2-1 kazandığı Avusturya​ maçında yıldızlaşan Merih Demiral'in Euro 2024'te yaptığı bozkurt işareti gündem olmuş ve Almanları rahatsız etmişti. UEFA​, milli futbolcumuza ceza verebilmek için soruşturma başlatmıştı.

ALPEREN BERBER'DEN ALTIN MADALYA

Milli Güreşçimiz Alperen Berber, Sırbistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Grekoromen stil 82 kiloda şampiyon oldu ve altın madalya kazandı.

Alperen, Ürdün'de düzenlenen 2023 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu olmuştu.

Güreşte altın madalya kazanan Alperen Berber'den Merih Demiral'e Bozkurt desteği - 1. Resim

MERİH DEMİRAL'E BOZKURT DESTEĞİ

Bozkurt işaretli bir kutlama da bu kez minderden geldi...

Alperen Berber altın madalyasını 'bozkurt' selamıyla kutladı ve Merih Demiral'ın Avusturya maçındaki gol sevincini yaparak milli yıldızımıza destek verdi.

Genç güreşçimiz bu hareketiyle gündem olurken büyük beğeni de topladı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Bu fotoğrafı sosyal medya hesabından "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazısı ve 'Dört yaman sızım var inceden ince/Vatanca bayrakça törece dince. Ay-yıldızın ışığını görünce/Arsız otlar çürüyecek bozkurtum" sözlerinin geçtiği Şahlanış Marşı eşiğinde paylaştı.

Sporcusu olduğu Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Halit Doğan'ı ziyaret eden Alperen Berber, müsabaka sonucunda içinden gelerek bozkurt hareketi yaptığını belirterek, gururlu olduğunu söyledi.

Güreşte altın madalya kazanan Alperen Berber'den Merih Demiral'e Bozkurt desteği - 2. Resim

"TÜRKLÜĞÜN SİMGESİ OLARAK BOZKURT İŞARETİ YAPTIM, GURURLUYUM"

Ülkesini gururlandırdığı için mutlu olduğunun altını çizen Alperen Berber, "Yeniden şampiyonluk yaşadım. Samsun ve ülkem adına elde ettiğim başarı için çok mutluyum. İnşallah bu başarılarımın devamı gelir. Şampiyon olduktan sonra yaptığım hareketin anlamını biliyorum. Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım. Bunu kendi içimden gelerek yaptım. Bu hareketi yaptığım için de gururluyum. En büyük hedefim Samsun adına olimpiyat madalyası kazanmak" diye konuştu.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...