Tgrt Haber

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
01 Eylül 2023 10:50 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 11:04
İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, rekorları kırmaya devam ediyor. Fenerbahçe, dün UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Hollanda ekibini 5-1'in rövanşında bu kez 1-0 mağlup etti. Tecrübeli hoca, sarı-lacivertli takımın başında Avrupa’da peş peşe 6 galibiyet alan tek teknik adam olarak tarihe geçti. İşte detaylar...

Fenerbahçe​, UEFA Avrupa Konferans LigiPlay-Off Turu​ rövanş maçında Twente​'yi deplasmanda 1-0 mağlup ederek adını gruplara yazdırdı.

İsmail Kartal​, Fenerbahçe’de üçüncü teknik direktörlük dönemine rüya gibi bir başlangıç yaptı. Henüz ligde ve Avrupa'da Kanarya'nın bileğini bükebilen bir takım çıkmadı.

Sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa’da 6 maçta 6 galibiyet alırken, ligde de çıktığı 2 maçta da sahadan zaferle ayrıldı. Avrupa’daki bu seri, İsmail Kartal’ın adını Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazdırmasını sağladı.

Kadıköy’deki 5-1’lik Twente zaferiyle birlikte Kartal, sarı-lacivertlilerin başında peş peşe 5 Avrupa Kupası maçı kazanan teknik adam unvanında Daum’a ortak olmuştu.

İSMAİL KARTAL TARİHE GEÇTİ

Fenerbahçe, dün Dzeko’nun tek golüyle rövanştan da galibiyetle ayrıldı. Böylece İsmail Kartal, Avrupa’da 6’de 6 yapan tek Fenerbahçe hocası olarak tarihe geçti.

1994-95 sezonunda Fenerbahçe ile sezona resmi maçlarda 8’de 8 yaparak başlayan Holger Osieck, bu alanda kulüp tarihinin en iyisiydi. Dünkü kazanılan Twente mücadelesiyle birlikte İsmail Kartal bu rekora da ortak oldu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tumer aykut 1 Eylül 2023 15:04

Yahu onlar avrupanin 3. Sinif konferans takimlari komik plmayin

Sonraki Haber Yükleniyor...