Tgrt Haber

İsmail Kartal'dan 'ülke puanı' vurgusu

01 Ağustos 2023 22:56 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 22:56
İsmail Kartal'dan 'ülke puanı' vurgusu

UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu’nda Fenerbahçe, Moldova ekibi Zimbru’yu İstanbul’da 5-0; Moldova’da 4-0 olmak üzere toplam 9-0’lık skorla geçerek rahat tur atladı. Karşılaşmanın ardından İsmail Kartal, galibiyet sonrası takımının ülke puanına yaptığı katkıyı vurguladı.

UEFA Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe​, Moldova ekibi Zimbru’yu toplamda 9-0’la rahatça geçerek 3. Eleme Turu’na yükselme başarısı gösterdi.

Sarı-lacivertlilerin galibiyet golleri Tadic​, Batshuayi (2) ve İsmail’den geldi.

Temsilcimizin 5-0’ın rövanşında 4-0’la geçtiği Zimbru​ eşleşmesinin ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç sonu açıklamalarda bulundu.

“Ligin başlamasına az bir süre kala oyuncularımızı değerlendirmek için iyi bir fırsat oldu” diyen Kartal, şöyle konuştu:

"KAPANARAK KONTRA ARAYACAKLARINI BİLİYORDUK"

"İlk maçta kendi evimizde 5-0 kazandık ama oyunun belirli bölümlerinde lüzumsuz top kayıplarından dolayı geri koşularımız fazla oldu, kontrataklara yakalandık. Bugün bunun bilincindeydik, kapanarak kontraya çıkacaklarını biliyorduk.

Bugün topun hızını artırıp kanatlara oynayarak daha fazla topa sahip olduk. Güzel bir maç oldu. İlk maçta şans veremediğim oyuncularıma şans verip onları da görmüş oldum. Onları da değerlendireceğim. Oyuncularımı tebrik ediyorum.

"RAKİBE SAYGI DUYDUK"

Bugün aldığımız galibiyet ülke puanı açısından çok önemliydi. Rakibimize saygı duyarak; iyi konsantre olarak, hızlı başladık. Rakip 5’li oynuyor. İlk yarı çok kapandılar. Buna rağmen ilk yarıda çok net 3-4 pozisyonumuz vardı. İkinci yarı biraz daha hareketlilik ve kanatlardan getirdiğimiz toplarla oyunu çözmesini bildik.

"LİG BAŞLAMADAN ÖNCE DEĞERLENDİRME FIRSATI OLDU"

İlk maça göre bu maçın analizi farklı olacak. Özellikle ilk 30 dakikayı değerlendireceğiz. Mert Hakan’ın iyi bir 8 numara olduğunu, sakatlanan Crespo’nun yerine aldığımızda da gördük. Rakip takımın üzerine çok fazla gidebildik. Mert’in araya ve arkaya yaptığı koşularla sonuca gittik, goller bulduk. Herkesi görerek, tarayarak değerlendirme yapıyoruz. Elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde kullanarak lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...