Tgrt Haber

İsmail Kartal'ın Alanyaspor maçındaki 7 büyük hatası çıldırttı!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 13:47 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 14:05
İsmail Kartal'ın Alanyaspor maçındaki 7 büyük hatası çıldırttı!

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, evinde Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak liderliği ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Sarı-lacivertlilerde, Alanya beraberliği sonrası İsmail Kartal eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Kartal'ın puan kaybına neden olan teknik hataları taraftarlardan büyük tepki çekti. İşte detaylar...

Kadıköy'de taraftarı önünde Alanyaspor’a 2 puan kaybederek liderlik koltuğunu ezeli rakibi Galatasaray​'a teslim eden Fenerbahçe’de fatura teknik direktör İsmail Kartal​'a kesildi.

Sarı-lacivertliler bu sezon 25 lig maçında sadece 11 puan kaybederken bunların 9’u Kadıköy’de geldi.

İSMAİL KARTAL TARTIŞMALARI ALEVLENDİ!

Alanyaspor​ maçını taraftarı önünde oynayan Kanarya’da Galatasaray'ın bir gün önce kazanmasının da payıyla panik futbol, stres, kadro seçimi ve oyuncu değişikliklerindeki tercihleri okların İsmail Kartal’a dönmesine neden oldu.

Kartal'ın teknik hatalarının bir hayli fazla olması taraftarları bir hayli kızdırırken camia içinde de İsmail hoca ile yol yakın iken devam edilmemesi yönünde seslerin yükselmesine de neden oldu.

Tecrübeli hocanın Galatasaray ile olan puan farkının daha da açılması halinde Fenerbahçe​'nin başında sezonu tamamlayamama ihtimali de konuşuluyor.

İsmail Kartal'ın Alanyaspor maçındaki 7 büyük hatası çıldırttı! - 1. Resim

TEKNİK HATALARIYLA SAÇ BAŞ YOLDURTTU

Alanyaspor beraberliği ile zirve yarışında ezeli rakibi Galatasaray’ın 2 puan gerisine düşen Fenerbahçe’de taraftar grupları, yorumcular ve  sosyal medyadaki futbolseverler İsmail Kartal'a teknik kararları nedeniyle sert eleştirilerde bulundu.

İşte İsmail Kartal'ın Alanyaspor maçındaki büyük hataları:

1- Kaleyi her devralışında gösterdiği performansla beğeni toplayan İrfan Can Eğtibayat’a bir türlü şans vermemesi.

2- Crespo, Lincoln, Emre Mor gibi isimlerle yollar ayrılırken, kadroda düşünülmeyen ve son 12 maçta süre alamayan Ryan Kent’i bitime 12 dakika kala kurtarıcı olarak Edin Dzeko’nun yerine oyuna alması.

3- İkinci yarıya sahada hücum anlamından hiçbir varlık gösteremeyen İsmail Yüksek-Rade Krunic ikilisiyle başlaması, bu ikiliden birinin yerine takımı ileri taşıyabilecek İrfan Can'ı düşünmemesi.

4- Takımın en golcü ismi ve hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çeken Edin Dzeko’yu Alanyaspor kalesinin abluka altına alındığı ve doldurt boşaltlara geçildiği son 12 dakikada kenara alması.

5- Klasik haline gelen Cengiz-İrfan Can değişikliğini yapması ve takımın en beklenmedik anlarda gol atabilen oyuncusu olan Cengiz Ünder'in oyundan alınması.

6- 73. dakikada Batshuayi’yi oyuna sokup çift santrfora dönmesine rağmen oyundan çıkana kadar ceza sahası içi yerine gezen santrfor olarak Edin Dzeko'yu kullanması.

7- Bonucci ve Çağlar takıma katılmadan önce Djiku ile iyi bir uyum sağlayan ve atletizmine ek olarak hızıyla da beğenilen Jayden Oosterwolde'yi kesmesi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...