Tgrt Haber

Jesus, dünyanın en çok kazanan teknik direktörü oluyor! Rekor anlaşma tamam

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Record
30 Haziran 2023 15:38 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 16:02
Jesus, dünyanın en çok kazanan teknik direktörü oluyor! Rekor anlaşma tamam

Sezonun bitimiyle Fenerbahçe ile yollarını ayıran Jorge Jesus, Suudi Arabistan Milli Takımı ile anlaştı. Portekizli, alacağı maaşla dünyada en çok kazanan milli takım çalıştırıcısı olacak.

Fenerbahçe​ kariyerini Süper Lig ikinciliği ve Türkiye Kupası şampiyonluğuyla noktalayan Jorge Jesus​'un yeni adresi belli oldu. Adı Brezilya Milli Takımı​ ve Brezilya kulüpleriyle de anılan Portekizli teknik adam, tercihini Suudi Arabistan Milli Takımı'ndan yana kullandı.

FLICK'İN TAHTINI ELİNDEN ALIYOR

Record'da yer alan habere göre,  Suudi yetkililer ile görüşen Jorge Jesus tüm şartları kabul ettiği belirtildi. Jesus, bu imza karşılğında yıllık 10 milyon euro kazanacak. Bu maaş tecrübeli hocayı, dünyada en çok para kazanan milli takım sorumlusu konumuna getirecek. Şu anda dünyanın en çok kazanan milli takım teknik dirdektörü konumunda, yıllık 6,5 milyon euro kazanan Almanya Milli Takımı çalıştırıcısı Hansi Flick bulunuyor. 

KULÜP TAKIMLARINDA ZİRVE ANGELOTTİ'NİN

İşin içine kulüp takımları da katıldığında Jesus, bu kez dünyanın en çok kazanan ikinci teknik direktörü unvanının sahibi olacak. Dünyanın en çok kazanan teknik direktörü ise yıllık 11 milyon euroluk sözleşmesiyle İspanyol devi Real Madrid'in hocası Carlo Angelotti. Jesus Fenerbahçe'den ise 1 yıllığına 7 milyon euro almıştı.

  

 

Kaynak: Record
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...