Tgrt Haber

Josef de Souza'dan Türkiye itirafı: Sokağa çıkamıyordum!

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: ESPN Brasil (Brezilya)
07 Eylül 2023 22:52 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 22:57
Josef de Souza'dan Türkiye itirafı: Sokağa çıkamıyordum!

Süper Lig’de bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen Josef de Souza, Türkiye ile ilgili itiraflarda bulundu. Kariyerine şu an bir dönem Burak Yılmaz’ın da oynadığı Çin ekibi Beijing Guoan’da sürdüren 34 yaşındaki Brezilyalı, “Türkiye’de sokağa çıkamıyordum” dedi.

Kariyerini Çin’de Beijing Guoan forması altında sürdüren Josef de Souza​, ülkesinde ESPN Brezilya’ya konuştu. Hayatına devam ettiği Çin’de oldukça mutlu olduğunu dile getiren Brezilyalı futbolcu, Türkiye​ zamanlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’DE SOKAĞA ÇIKAMIYORDUM”

Çin’de ailesiyle birlikte mutlu bir hayatı olduğunu ifade eden 34 yaşındaki orta saha, “Çin’de çok mutluyuz. Çok büyük bir kulüpte oynuyorum, stadyumda maç başına ortalama 50 bin taraftar var. Olumlu anlamda şaşkınım. Harika bir hayatımız var. Türkiye’de pek sokağa çıkamıyordum” diye konuştu.

“BREZİLYA’YA DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Brezilya’dan aldığı teklifler hatırlatılarak ülkesine dönüp dönmeyeceği sorulan Josef de Souza, “Vasco de Gama’ya bana sundukları teklif için çok teşekkür ederim ancak odak noktam aileme kaliteli bir hayat sunabilmek. Bu yüzden dürüst olmam gerekirse Brezilya’ya dönmeyi düşünmüyorum” yanıtını verdi.

“VITOR PEREIRA’YI ÇOK SEVERİM”

Kendisini Fenerbahçe’ye ve Süper Lig’e getiren Portekizli teknik direktör Vitor Pereira ile ilgili de konuşan Souza, “Vitor Pereira’yı çok severim. Çünkü beni Fenerbahçe’ye aldıran odur. Oynamam için bana güvendi. Pereira, Corinthians’a imza attığında yardımcısı Luis Miguel bana bir mesaj gönderdi ve ‘Brezilya’ya dönmek ister misin?’ dediler. Orta sahaya ihtiyaçları vardı ama ben Beşiktaş ile Türkiye şampiyonluğunu daha yeni kazanmıştım. Moralimiz çok yüksekti ve onlara teşekkür edip Brezilya’ya geri dönüşün benim için seçenek olmadığını söyledim” dedi.

“CORINTHIANS’TAN AYRILIŞ ŞEKLİ, PEREIRA’YA ZARAR VERDİ”

Portekizli çalıştırıcının Brezilya’daki dönemini değerlendiren deneyimli orta saha, “Vitor Pereira’nın Flamengo’daki dönemine zarar veren şey, Corinthians’tan ayrılış şekli oldu. Bu, onun için büyük bir yüktü ve üzerinde baskı oluşturdu. Birçok insan onun için kötü şeyler diledi. Bu sözler, Vitor’un üzerinde büyük bir ağırlık oldu” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE GERÇEKTEN MUTLUYDUM”

Son olarak Türkiye’de geçirdiği süreci değerlendiren Brezilyalı yıldız, “Bir Beşiktaş taraftarı, bacağına beni ifade eden bir dövme yaptırmış. Bu, beni çok gururlandırdı. İstanbul’da bazen trafikte durdurup, ceza yiyeceğimi düşünürken benden imza ve fotoğraf isterlerdi. Türkiye’de bana çok iyi davranıldı ve gerçekten çok mutluydum” sözleriyle Türkiye macerasını özetledi.

Kaynak: ESPN Brasil (Brezilya)

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...