Tgrt Haber

Kartal durdurulamıyor! Maç sonucu: Beşiktaş 3-1 Giresunspor

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber | AA
09 Nisan 2023 22:25 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 22:51
Kartal durdurulamıyor! Maç sonucu: Beşiktaş 3-1 Giresunspor

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Giresunspor'u konuk ediyor. Beşiktaş-Giresunspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Zorlu mücadelenin tüm detayları ve canlı maç anlatımı TGRT Haber'de...

Spor Toto Süper Lig​'in 28. hafta mücadelesinde Beşiktaş​, Giresunspor​'u konuk etti. Derbide deplasmanda Fenerbahçe'yi 10 kişi 4-2 mağlup eden Kartal, iyi gidin formunu sürdürerek Giresunspor'u 3-1 mağlup etti ve ligde üst üste 5. maçını kazandı.

Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller Aboubakar(2) ve Redmond'dan geldi. Giresunspor'un tek sayısını Bajic kaydetti.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 55'e yükselterek 2 maç fazlasıyla Fenerbahçe'yi geride bırakarak 2. sıraya yükseldi. Giresunspor ise 24 puanda kaldı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Bitexen Giresunspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe maçının 11 kişilik kadrosuna göre 2 değişiklik yaptı.

Güneş, sakatlığı bulunan Tayyip Talha Sanuç ve derbide kırmızı kart gören Welinton Souza'nın yokluğunda Romain Saiss'i kadroya aldı. Tecrübeli teknik adam, Gedson Fernandes'i kulübeye çekerken, orta sahada derbinin kahramanı Nathan Redmon'a görev verdi.

Kaleyi Mert Günok'a teslim eden Güneş, savunma hattını ise Onur Bulut, Omar Colley, Romain Saiss ve Arthur Masuaku'dan oluşturdu. Orta sahanın göbeğinde Amir Hadziahmetovic, Salih Uçan ve Nathan Redmond'a görev veren Güneş, hücum hattında ise Rachid Ghezzal, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar​'a forma verdi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1645146440639946755

SAİSS 4 MAÇ SONRA

Sezonun ilk yarısında istikrarlı bir şekilde forma giyen ancak 2022 FIFA Dünya Kupası dönüşünde yedek kalmaya başlayan Romain Saiss, 4 müsabaka sonrası yeniden 11 kişilik kadroya dahil oldu.

Sezon sonunda takımdan ayrılması gündemde olan Faslı oyuncu, Antalyaspor ile oynanan karşılaşmada mücadeleye 11 kişilik kadroda başlarken daha sonra oynanan MKE Ankaragücü, Medipol Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında yedek soyundu. Saiss, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta ise izinli olduğu için takımda yer almadı.

AMİR CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ile Amir Hadziahmetovic, sarı kart ceza sınırında bulunuyordu. İki futbolcu, Giresunspor karşısında kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve ligin 29. haftasındaki Trabzonspor mücadelesinde görev yapamayacaktı.

Cenk Tosun sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Amir ise sarı kart gördü ve Giresunspor maçında cezalı duruma düştü.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1645129974473535492

GEDSON 14 MAÇ SONRA KULÜBEDE

Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Gedson Fernandes, 14 maç sonra müsabakaya yedek kulübesinde başladı.

Siyah-beyazlı takımın bu sezon en çok forma giyen isimleri arasında yer alan Gedson, en son Atakaş Hatayspor ile oynanan mücadelede yedek kalmıştı.

Daha sonra oynanan 14 maçta mücadeleye 11'de başlayan siyah-beyazlı oyuncu, Demir Grup Sivasspor ile oynanan karşılaşmada ise sarı kart cezası nedeniyle forma giyememişti.

ÇEBİ'DEN ROBOTİK TAKIMINA ÖDÜL

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2023 CHARGED UP-Haliç Regional şampiyonu Rsports Robotik Takımı üyelerini tebrik etti.

Çebi, e-sports şubesi bünyesinde kurulan Rsports Robotik Takımı'na karşılaşma öncesi plaket verdi ve ABD Houston TX'de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nda başarılar diledi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1645129917112221696

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Ghezzal'ın sağ çaprazdan ortasında Cenk Tosun'un ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan topu kontrol etti.

13. dakikada Redmond'ın ara pasıyla sol çaprazda topla buluşan Cenk Tosun'un ceza sahasına girdikten sonra yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

21. dakikada Bitexen Giresunspor öne geçti. Sainz'in ceza sahası solundan son çizgi üzerinden pasında Bajic'in altıpasın içinden yaptığı şık vuruşta top filelerle buluştu: 0-1.

23. dakikada Beşiktaş beraberlik golüne yaklaştı. Colley'in soldan ortasında ceza sahası sağ çaprazında topu kontrol eden Aboubakar, rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Kaleci Ferhat Kaplan'ın müdahale ettiği meşin yuvarlak kornere çıktı.

27. dakikada Hadziahmetovic'in hatalı pasında araya giren ve topu kapan Sainz'in ceza yayının sağından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

30. dakikada Aboubakar'ın ara pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Cenk Tosun'un dar açından yaptığı vuruşta kaleci Ferhat Kaplan gole izin vermedi.

37. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Salih Uçan'ın şutunda Perez'in ceza sahasında topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle maçın hakemi Atilla Karaoğlan penaltı kararı verdi. 39. dakikada penaltıda topun başına geçen Aboubakar, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

42. dakikada Ghezzal'ın ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak direğe çarpıp oyun alanına döndü.

45+5. dakikada Beşiktaş ikinci golünü buldu. Ghezzal'ın ara pasında topla buluşan Aboubakar, ceza sahası sağ çaprazından yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.

Beşiktaş, müsabakanın ilk yarısını 2-1 önde tamamladı.

54. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattaki Masuaku'nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Redmond'un Kuwas'tan sıyrıldıktan sonra uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 3-1.

71. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Redmond'un yaptığı vuruşta kaleci Ferhat Kaplan topu kornere çeldi.

Beşiktaş, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Kaynak: TGRT Haber | AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...