Tgrt Haber

Kim Min Jae transferinde başrol Vitor Pereira'nın! Son dakika transfer haberleri

09 Ağustos 2021 09:54
Kim Min Jae transferinde başrol Vitor Pereira'nın! Son dakika transfer haberleri

Son dakika Fenerbahçe transfer haberine göre; Portekizli hoca, Çin’de görev yaptığı dönemden tanıdığı Güney Koreli stoper Kim Min Jae ile sürekli temastaydı. Tecrübeli teknik adam, 24 yaşındaki oyuncuya takımın taktiğini ve onu nerede oynatacağını anlattı. “Çok para isteseydim Arap takımlarına giderdim” diyen Kim’in transferinde Vitor Pereira başrol oynadı. Fenerbahçe'nin Kim için ödeyeceği bonservis bedeli de belli oldu.

İsmi Galatasaray ve Porto ile anılan Kim Min Jae'nin Fenerbahçe'yi tercih etme nedeni ortaya çıktı. İstanbul'a önceki gece geç saatlerde inen Güney Koreli futbolcunun transferinde sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Vitor Pereira'nın büyük rol oynadığı öğrenildi. Portekizli hocanın Çin'de görev yaptığı dönemden tanıdığı 24 yaşındaki oyuncuyla sürekli temas halinde olduğu belirtildi. Tecrübeli çalıştırıcının Kim'e takım taktiğini, onu nerede oynatacağını ve kendisinde ısrarcı olduğunu ifade etti.

2 MİLYON EURO ÖDENECEK

Uzak Doğu'da katıldığı bir youtube programında Vitor Pereira'nın kendisiyle sıcak bir iletişim kurduğuna vurgu yapan genç stoper, "Transfere sıcak bakmamın sebebi, beni istediklerini hissettim. Hoca arıyor, nerede oynayacağımı anlatıyor ve taktiğini söylüyor. Zaten iş orada tamam. Ne kadar büyük lig olursa olsun oynamayacaksam anlamı yok. Çok para isteseydim Arap takımlarına giderdim. Beni gerçekten isteyen, oynatan takımı istiyorum. Formasını giydiğim takım için de elimden gelenin en iyisini yaparım." dedi.

Fenerbahçe'nin Kim için 2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi.

"F.BAHÇE'NİN BENİ İSTEMESİ BÜYÜK ONUR"

Fenerbahçe'nin önceki gün görüşmelere başlandığını duyurduğu Kim Min Jae, geç saatlerde İstanbul'a geldi. Güney Koreli futbolcuyu İstanbul Havalimanı'nda yönetici Selahattin Baki karşıladı. Burada FB TV'ye kısa bir konuşma yapan 24 yaşındaki stoper, "Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün beni transfer etmek istemesinden onur duydum. Çin'de oynadığım dönemde Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Shanghai'ye karşı birçok maçta forma giydim. Pereira, çok iyi bir teknik direktör" ifadelerini kullandı.

MOURİNHO İSTEMİŞTİ

Kim Min Jae ile ilgili olarak ilginç ve bir o kadar da önemli bir detay dikkat çekti. Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Tottenham'ı çalıştırdığı dönemde Min-Jae Kim'i Londra'ya getirmeye çalışmış ancak takımdan ayrılmasıyla bu transfer yatmıştı.

KIM MIN JAE KİMDİR?

15 Kasım 1996 tarihinde Güney Kore'de dünyaya gelen Min-Jae Kim, futbola ülkesinin Suwon THS takımında başladı. Yonsei University, Gyeongju KHNP ve Jeonbuk Hyundai takımlarında da forma giyen Güney Koreli stoper, Ocak 2019'da 5.25 milyon euro bonservis bedeli karşılığında BJ Guoan'a transfer oldu. Kariyerinde çıktığı 119 maçta 3 gol ve 1 asistlik performans sergileyen 1.90 boyundaki stoperin Çin ekibiyle olan sözleşmesi Aralık 2021'e kadar devam ediyordu. Güney Kore Milli Takımı'nın formasını da 32 kez terleten Min-Jae Kim'in güncel piyasa değeri ise 2 milyon euro...

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...