Tgrt Haber

Lionel Messi'nin sosyal medya kazancı dudak uçuklattı!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2023 11:09 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 11:20
Lionel Messi'nin sosyal medya kazancı dudak uçuklattı!

Amerikan Futbol Ligi (MLS) ekibi Inter Miami'de top koşturan 36 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız futbolcu Lionel Messi'nin sosyal medyadan kazandığı miktar ortaya çıktı. Messi, dudak uçuklatan kazancıyla ABD'de forma giyen sporcuları geride bıraktı. İşte detaylar...

Arjantinli yıldız futbolcu Lione Messi'nin sosyal medyadan elde ettiği gelir ortaya çıktı.

Betting.com'da yer alan habere göre; Lionel Messi'nin Instagram hesabındaki her sponsorlu gönderiden 4 milyon Euro kazandığı ve 2023 yılında paylaştığı gönderilerden toplam 170 milyon Euro kazandığı belirtildi.

AÇIK ARA FARKLA ÖNDE

MLS​'de mücadele eden Messi, ligde sosyal medyadan en çok gelir elde eden isim oldu.

Messi'nin en yakın rakibi Los Angeles Galaxy'nin forveti Chicharito, Instagram'da gönderi başına 62.500 dolar kazanıyor. Chicharito, 2023 yılında toplamda 1 milyon dolar civarı bir geliri kasasına koydu.

3. sırada ise eski Napoli efsanesi Lorenzo Insigne yer aldı. Insigne 2023 yılında Instagram gelirlerinden 134 bin dolar kazandı.

ABD'DEKİ TÜM SPORCULARI GERİDE BIRAKTI

Lionel Messi, sosyal medyadan kazandığı gelirle sadece MLS değil, Amerika'daki tüm branşlardaki sporculardan daha çok kazanıyor.

Arjantinli golcü, kazandığı gelirle Amerika'da oldukça popüler olan beyzbol, Amerikan Futbolu ve basketbolun yıldızlarını geride bırakmayı da başardı.

LEBRON JAMES'İ DE GEÇTİ

Messi, NBA'in yıldız basketbolcusu LeBron James'i ve Amerikan futbolu efsanesi Tom Brady'yi kazancıyla solladı. Habere göre, James gönderi başına 1.6 milyon dolar, Brady ise 147 bin dolar kazanıyor.

12 MAÇTA 16 GOL KATKISI

Bu sezon Inter Miami formasıyla 12 maça çıkan Lionel Messi, takımına 11 gol ve 5 asistlik katkı sağladı.

Messi, sakatlığı nedeniyle Inter Miami'nin son 4 maçında forma giyemedi. Messi'nin yokluğunda ABD Açık Kupası'na veda eden Inter Miami, ligde de 14. sırada bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...