Tgrt Haber

Maribor-Fenerbahçe maçı için çarpıcı iddia: Hükmen mağlubiyet! UEFA inceliyor

18 Ağustos 2023 10:32 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 10:46
Maribor-Fenerbahçe maçı için çarpıcı iddia: Hükmen mağlubiyet! UEFA inceliyor

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde Slovenya ekibi Maribor'u 3-0 yenerek play-offa kaldığı mata çıkan olaylar sonrası UEFA inceleme başlattı. İddiaya göre "Hükmen yenilgi" ihtimali de masada!

UEFA Avrrupa Konferans Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe​'nin Maribor​ ile deplasmanda oynadığı 3. tur rövanş maçında tribünde yaşanan olaylar, karşılaşmanın önüne geçmişti. İki takım taraftarları arasında çıkan kavga​ sonrası flaş bir iddia ortaya atıldı!

TARAFTARLAR ARASINDA KAVGA

Fenerbahçe​'nin 3-0 galibiyetle ayrılarak UEFA Avrupa Konferans Ligi​ play-off turuna kaldığı maçın 66’ncı dakikasında Fenerbahçe​ taraftarlarını yer aldığı tribünle ev sahibi takım tribünleri arasında kavga​ çıktı. Maribor​ tribünlerinden kale arkasındaki alana atlayan bir taraftar​, Fenerbahçe​ tribünlerine yönelerek pankarta saldırdı. Ardından sarı-lacivertli taraftarlardan biri o alana inerek pankartı geri aldı.

SES BOMBASI ATTILAR

Mücadele bu dakikada dururken polisin müdahalesi ile olaylar sakinleştirilmeye çalışıldı. Ardından Maribor​ tribünlerinden Fenerbahçeli taraftarların olduğu tribüne ses bombası atıldı. Yaşanan gerginlik bu olaydan sonra büyüdü. Polisin bazı taraftarlara gözaltı yaptığı görüldü. Sarı-lacivertlilerde İrfan Can Kahveci, taraftarları sakinleştirmeye çalışırken tribünlerden su şişesi atılarak yuhalandı.

HÜKMEN MAĞLUBİYET

Mynet'in haberine göre, UEFA temsilcileri maçın bitiş düdüğünün ardından inceleme başlattı. Fenerbahçe​'yi haklı bulduğu öne sürülen UEFA temsilcilerinin, Maribor​ kulübüyle ilgili yaptırım uygulamaya karar verdiği belirtildi. Hükmen mağlubiyet ve saha kapatma cezalarının konuşulduğu öğrenilirken, çok ağır bir para cezasının da kaçınılmaz olduğu gelen haberler arasında!

Sonraki Haber Yükleniyor...