Tgrt Haber

Mehmet Büyükekşi, çeyrek finale kalan Milli Takım hakkında açıklamalarda bulundu!

Editör: Eyüp Ensar Yeşil / Kaynak: tgrthaber.com
03 Temmuz 2024 23:55 - Güncelleme : 03 Temmuz 2024 23:59
Mehmet Büyükekşi, çeyrek finale kalan Milli Takım hakkında açıklamalarda bulundu!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da yaptığı görüşmede Avusturya'yı eleyeceklerine dair söz verdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız maçtan sonra takımı tebrik etmek için telefonla aradığında bu görüşmeyi hatırlatarak ‘Size verdiğimiz sözü tuttuk’ dedim" açıklamasında bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Avusturya galibiyetinin ardından birçok konuda açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Avusturya maçı için galibiyet sözü verdiğini hatırlatarak, "Geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanımız ile İstanbul’da yaptığım görüşmede, Avusturya’yı eleyeceğimize dair söz vermiştim. Dünkü zaferin ardından Cumhurbaşkanımız maçtan sonra takımı tebrik etmek için telefonla aradığında bu görüşmeyi hatırlatarak ‘Size verdiğimiz sözü tuttuk’ dedim. Maç biter bitmez soyunma odasına giderek, bütün oyuncuları tek tek tebrik ettim. Hepsi ile sarıldık. En sonda ise Montella ile sarıldık. O da kulağıma doğru eğilerek 'Bu galibiyeti Türk milletine ve özellikle de size armağan ediyoruz' dedi. Oyuncular sağ olsunlar, beni tezahüratlarla karşıladılar. İsmail Yüksek çok ısrarcı oldu. Onlara üçlü çektirdim" diye konuştu.

"MONTELLA 'MERAK ETME BAŞKAN' DEDİ"

Maçtan önce hocanın kimseyle görüşmek istemediğini ifade eden Büyükekşi, "Maçtan önce hoca kimseyle görüşmek istemiyor. Ailesi ile bile görüşmüyor. Bütün konsantrasyonunu maça yönlendiriyor. Avusturya maçı öncesi başarı dilemek için ziyaretine gittiğimde bana 'Onları kendi silahı ile vuracağız merak etme başkan' dedi. Çok şükür ki önemli bir başarı elde ederek hepimizi mutlu ettiler" ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE OLAY - Vincenzo Montella kimdir? A Milli Takım'ın yeni hocası  Vincenzo Montella! 3 yıllık sözleşme imzalandı!

"İLKLERİ YAŞIYOR, YAŞATIYORUZ"

Turnuvanın tribünde en çok taraftarı olan ülkesi olduklarını belirten Mehmet Büyükekşi, "Ev sahibi Almanya’yı da bu konuda geride bıraktık. Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde bu olay ilk defa yaşanıyor. Tarihimizde ilk defa eleme grubunu lider bitirerek gelmiştik. Turnuvaya da ilk defa galibiyetle başladık. Dört maçın üçünü kazanan birkaç ülkeden biriyiz. Arda Güler turnuva tarihinde ilk maçında gol atan en genç oyuncu oldu. Grup aşamaları sonrası Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en erken golünü attık. Turnuvanın Çekya sonrası en genç takımı bizdik. Çekya’yı eleyince turnuvanın en genç takımı biz olduk" diye konuştu.

"TARİH YAZMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Berlin'de Hollanda'yı yenip, tarih yazmaya devam etmek istediklerini de dile getiren Büyükekşi, "Berlin’de de tarih yazmak istiyoruz. Berlin Türk nüfusunun çok yoğun olduğu bir şehir. Hollanda taraftarı da milli takımlarına bağlı. Tribünlerde çok büyük bir coşku olacağını düşünüyorum. Bizim taraftarımızın yine turnuvanın her maçında olduğu gibi Berlin Olimpiyat Stadı’nı tıklım tıklım doldurmasını bekliyoruz. Takımımızın da inşallah yarı finale yükselerek Türkiye’yi sevince boğacağını umut ediyorum" sözlerini sarf etti.

Mehmet Büyükekşi, çeyrek finale kalan Milli Takım hakkında açıklamalarda bulundu! - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...