Tgrt Haber

Mehmet Büyükekşi'den Stefan Kuntz sözleri! "Kendi bacağına ateş etti"

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Milliyet
15 Eylül 2023 15:53 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 16:02
Mehmet Büyükekşi'den Stefan Kuntz sözleri! "Kendi bacağına ateş etti"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım'ın Japonya'ya 4-2 yenilmesinin ardından teknik direktör Stefan Kuntz'un futbolcular hakkında yaptığı açıklamaya dair çarpıcı ifadeler kullandı. İşte detaylar...

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, Ermenistan​ ile Eskişehir'de 1-1 berabere kaldı.

1 puanın zor kurtarıldığı Ermenistan maçının ardından Japonya​ ile Belçika'da özel maça çıkan Ay-Yıldızlılar, buradan da 4-2'lik mağlubiyetle döndü. Bu iki maçtaki performans teknik direktör Stefan Kuntz​'un tartışılmasına neden oldu.

İki maçta da Alman hocaya yönelik hem statta hem de sosyal medyada yoğun tepki gösterildi ve istifa çağrıları yapıldı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: "MİLLİ TAKIM'IN HOCASININ DURUMUNU DİKKATLE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi​, Milliyet yazarı Attila Gökçe'ye, Stefan Kuntz'un Japonya maçı sonrası futbolcular hakkında yaptığı açıklama hakkında konuştu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İstikrara önem veriyoruz. Milli Takım’ın ve hocasının durumunu dikkatle değerlendireceğiz. Şu anda kaybettiğimiz bir şey yok" ifadelerini kullandı.

"HOCAMIZ KENDİ BACAĞINA ATEŞ ETTİ"

Büyükekşi, "Herkese ılım, sabır ve sükunet tavsiye ediyorum. Hocamız maçtan sonraki açıklamalarıyla maalesef kendi bacağına ateş etti. Çok üzücü bir durum" ifadelerini kullandı.

"OYUNCULARIYLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞEREK VE ONLARI DİNLEYEREK PAYLAŞABİLİRDİ"

Büyükekşi, "Hocamızın Japonya maçından sonra yaptığı açıklamalar maalesef çok şanssız açıklamalardır. Bazı futbolcular hakkındaki kanaatleri elbette önemlidir. Bunları daha sakin bir ortamda oyuncularıyla yüz yüze görüşerek, görüşlerini anlatarak ve onları dinleyerek paylaşabilirdi. Bu açıklamalardan sonra medyada yoğun eleştiriler ve bazı söylentiler dile getirildi. Federasyonumuz, Milli Takımımız’ın Euro 2024 hedeflerini umut verici sonuçlarla koruduğuna ve devam ettiğine inanmaktadır" dedi.

STEFAN KUNTZ NE DEMİŞTİ?

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 4-2'lik Japonya yenilgisi sonrası düzenlediği basın toplantısında futbolcularını eleştirerek "Benim sorumluluk alanım kesinlikle oyuncular, ben oyuncularımdan bazı şeyleri bekleyebilirim. Fakat oyuncularımın da A Milli forma için yüzde yüzlerini verecek seviyeye kendilerini getirmeleri gerekiyor. Gerçekten en çok canımı acıtan konu, eğer oyuncular kendileri için yüzde yüzünü vermeye razı değillerse en çok canımı o acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Milliyet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...