Tgrt Haber

A Milli Takım çeyrek finalde! Türkiye - Avusturya: 2-1... Tur bileti Merih Demiral'dan

Editör: Eyüp Ensar Yeşil / Kaynak: tgrthaber.com
02 Temmuz 2024 23:52 - Güncelleme : 03 Temmuz 2024 10:15
A Milli Takım çeyrek finalde! Türkiye - Avusturya: 2-1... Tur bileti Merih Demiral'dan

Türkiye, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı Merih Demiral'ın attığı gollerle 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Ay-yıldızlıların çeyrek finaldeki rakibi Hollanda oldu.

EURO 2024 son 16 turu maçında Türkiye, geçtiğimiz mart ayında oynanan hazırlık maçında 6-1 mağlup olduğu Avusturya ile karşı karşıya geldi. Almanya'nın Leipzig kentinde şehirle aynı adı taşıyan statta oynanan maçta iki takım çeyrek final için sahaya çıktı.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Maçın henüz 1. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda kaleciden seken topa Merih Demiral'ın vuruşu filelerle buluştu. Türkiye maçın ilk dakikasında bulduğu golle adeta maça 1-0 önde başladı. İlk yarıda iki takım karşılıklı ataklar yapsa da tehlikeli atak üretemedi ve ilk yarı 1-0 üstünlüğümüz ile son buldu.

İkinci yarıda Avusturya tehlikeli ataklar üretse de kaleci Mert Günok'u geçemediler. 59. dakikada Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşuna fileleri sarsan Merih kendisinin ve takımın 2. golünü kaydetti ve skor 2-0'a geldi.  66. dakikada Avusturya'nın kullandığı köşe vuruşunda boşta kalan topa Gregoritsch'in vuruşuna engel olamadık skor 2-1'e geldi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Türkiye, Avusturya'yı turnuva dışında bırakırken çeyrek finale yükseldi.

MERİH'TEN TARİHE GEÇEN GOL

Milli takımımız mücadelenin ilk dakikasında Merih Demiral'ın attığı gol ile öne geçti.

Kullanılan köşe vuruşu sonrası kaleciden seken topa vurduğu şut ile ceza sahası içinde ağları havalandıran Merih Demiral tarihe geçti.

Bu gol, Türkiye'nin turnuvalarda kaydettiği en erken gol oldu. Ayrıca Merih Demiral'ın golü Avrupa Şampiyonası tarihinde atılmış en erken ikinci gol (57 saniye) oldu.

Turnuva tarihinde en erken golü Nedim Bajrami, EURO 2024'ün grup etabında İtalya karşısında atmıştı. (23 saniye)

A Milli Takım'da Merih Demiral: Gerekli mücadeleyi gösterdik - Son dakika  Haberler haberleri - Fotomaç

ARDA GÜLER 77 DAKİKA SAHADA KALDI

Milli takımın genç yıldızı Arda Güler karşılaşmaya ilk 11 başladı ve attığımız iki golde de köşe vuruşunu kullanarak golü bulmamızda önemli rol oynadı.

77. dakikada yerini Kerem Aktürkoğlu'na bıraktı.

Merih Demiral sahneye çıktı! Türkiye çeyrek finalde - 2. Resim

 

ORKUN VE İSMAİL GELECEK MAÇ CEZALI

Türkiye'de maçın 11. dakikasında sarı kart gören Orkun Kökçü, bir sonraki maçta cezalı duruma düştü. İsmail Yüksek de 42. dakikada gördüğü kartla cezalı duruma düştü. 

Orkun Kökçü: Portekiz, EURO 2024'ü kazanmak için mücadele ediyor!

HAKAN'IN YOKLUĞUNDA KAPTAN KAAN

Ay-yıldızlılar'da kart cezası olduğu için forma giyemeyen Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda Kaan Ayhan sahaya kaptan olarak çıktı.

Maç öncesinde saha içinde takım konuşmasını da kaptan Kaan Ayhan yaptı.

Daha önce hiç bu kadar… Kaan Ayhan'dan Montella'ya övgü

 

SIRADAKİ RAKİP: HOLLANDA

Türkiye, Avusturya engelini geçerek Romanya'yı 3-0 mağlup eden Hollanda ile çeyrek finalde mücadele edecek.

Karşılaşma 6 Temmuz'da Berlin'de oynanacak.

Merih Demiral sahneye çıktı! Türkiye çeyrek finalde - 5. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali 3 Temmuz 2024 00:02

Insallah devami gelir tùrkiye cùmhuriyeti nin gùcùnù bir kere daha dùnya tanimalidir tùrk milleti caliskan dir Allah yolunu acik etsin insallah 3 lùkden sonra sampiyonluk gelir temenlim

Sonraki Haber Yükleniyor...