Tgrt Haber

Messi'ye Türkiye yolu gözüktü!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: NTV Spor
18 May 2023 09:07 - Güncelleme : 18 May 2023 10:01
Messi'ye Türkiye yolu gözüktü!

Depremzedeler yararına Türkiye ile Arjantin milli takımlarının Gaziantep'te bir dostluk maçı yapması planlanıyor. Müsabakaya onay çıkması halinde Tangocuların süperstarı Messi'nin de kariyerinde ilk kez Türkiye'ye gelerek  sahaya çıkması bekleniyor.

Birçok futbol otoritesine göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilen Lionel Messi​'nin yolu Türkiye​'ye düşebilir. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen deprem​ felaketinin ardından depremzedeler yararına Türkiye ve Arjantin​ milli takımlarının bir dostluk maçı yapması planlanıyor. 
NTV Spor'un haberine görebu konuda yapılan ilk görüşmenin de olumlu geçtiği açıklandı. Söz konusu müsabakaya onay çıkması halinde Ajrantinli süperstar Messi'nin de profesyonel futbol kariyerinde ilk kez Türkiye'de giyme ihtimalı ortaya çıkacak.

ARJANTİN BASINI DA YAZDI

Maça ilişkin açıklama TBMM Latin Amerikan ve Karayipler Parlamentosu (PARLATİNO) Türk Delegasyonu Başkanı Ali Şahin'den geldi. Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk ve Arjantin milli takımlarının tarihte daha önce hiç maç yapmadığını belirterek, Arjantin'in eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Julio Cobos'a Türkiye'deki depremzedeler yarına dostluk maçı önerdiğini aktardı. Futbol Federasyonu ve Spor Bakanlığının da bilgisi dahilinde, Arjantin Buenos Aires Büyükelçiliği aracılığı ile maç önerisinin Arjantin Futbol Federasyonuna iletildiğini kaydeden Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığının da Arjantin Spor Bakanlığına bu yönde bir mektup yazacağını aktardı.

Messi'ye Türkiye yolu gözüktü!

Şahin, "Sayın Julio Cobos, Arjantin’e döndükten sonra Arjantin Spor Bakanı ile görüşerek teklifimizi iletti ve pozitif yönde cevap aldı. Arjantin basını da depremzedeler yararına Türkiye’de Gaziantep​'te oynanması düşünülen maça geniş yer ayırdı." açıklamasında bulundu.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNE KATKI

Devam eden görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde depremzede aile ve çocukların izleyici olacağı maçın Gaziantep'te oynanmasının planlandığını vurgulayan Şahin, "Depremzedelerin acılarını dindirmek adına oynanması düşünülen Türkiye-Arjantin milli maçının ülkeler arası ilişkilere ve iki ülke halklarının yakınlaşması sürecine de çok önemli katkıda bulunacağını öngörüyoruz" paylaşımında bulundu.

Şahin, sürecin yakından takip edildiğini vurgulayarak, Arjantin'e ve katkısı bulunan herkese çabaları için teşekkürlerini iletti.

Messi'ye Türkiye yolu gözüktü!

DEPREM SONRASI PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Messi, Kahramanmaraş merkezli depremlerinde ilk günlerinde Instagram hesabından yaptığı paylaşımda depremzedelere dikkat çekmişti. Arjantinli futbolcu paylaşımında, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen binlerce çocuk ve aileleri için çok üzücü günler yaşıyoruz. Kalbim onlarla birlikte. UNICEF en başından beri çocukları korumak için bölgede çalışıyor. Yardımlarınız çok değerli" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: NTV Spor
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...