Tgrt Haber

'MHK Başkanı Lale Orta yayıncı kuruluş yorumcularına baskı yaptı' iddiası!

17 Mart 2023 19:39 - Güncelleme : 17 Mart 2023 19:55
'MHK Başkanı Lale Orta yayıncı kuruluş yorumcularına baskı yaptı' iddiası!

MHK Başkanı Lale Orta'nın daha önce beINSports'ta yer aldığı Trio programındaki yorumculara müdahale etmeye kalkıştığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. VAR odasından aldığı görüntüyü yayıncı özetine koydurtan Orta'ya bu iddialar sonrası tepki yağdı ve istifa etmesi yönünde binlerce yorum yapıldı.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta​, dün gece ortaya atılan iddilara sonrası sosyal medyada büyük tepki çekti.

Geçtiğimiz sezon TGRT Haber'de yayınlanan 'Stüdyoda Futbol Ekstra' programınında da yorumculuk yapan Spor Gecesi Digital YouTube kanalının sahibi gazeteci Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, dün akşamki programramlarında Orta'nın yayıncı kuruluşa müdahale ettiğini öne sürdü.

Yürekli, beIN Sports'un hakem programı olan Trio'nun eski yorumcusu olan yeni MHK​ Başkanı Lale Orta’nın, söz konusu programda yorumculuk yapan hakem arkadaşlarına müdahale etmeye kalkıştığını söyledi. İşte o iddialar:

LALE ORTA KANAL YETKİLİSİNİ ARADI

Süper Lig’de geçen hafta oynanan Galatasaray-Kasımpaşa maçı sonrası yayınlanan Trio'da yapılan bir yoruma sert tepki gösteren Lale Orta, kanalın bir yetkilisini aradı. Yapılan yorumun yanlış olduğunu savunan Orta, ertesi günkü programda düzeltme yapılmasını istedi.

Orta, "Yoksa kanala gelerek 'Kuralına Göre' programında bizzat ben açıklama yapacağım" dedi. Söz konusu program TFF tarafından hazırlanıyor ve ayda bir gün beINSports'ta yayınlanıyor. Program haftalık olarak başlasa ayda bire düşürüldü.

"DONK-ZANİOLO POZİSYONU"

"beIN Sports Trio programındaki yorumcular, Donk'un Zaniolo'ya yaptığı harekete 'kırmızı kart' demişler. Ardından Lale Orta, beIN Sports yetkilisini aramış, 'Bu bir skandaldır yorumları düzeltmezlerse, ben oraya gelip yanlış olduğunu açıklayacağım' demiş. Sonrasında Lale Orta, VAR odasından telefonla çekilmiş görüntüyü beIN Sports yetkilisine gönderiyor. Bunun ardından özet görüntü değiştiriliyor ve Lale Orta'nın istediği görüntü özet görüntüye koyuluyor"

Yaşananların ardından beIN Sports Program Müdürü Murat Caner’in istifa etmesi dikkati çekti.

"GÖRÜNTÜ ELİMDE"

Bir diğer gazeteci Burhan Can Terzi de Lale Orta'yla ilgili ortaya atılan iddiayı teyit ettiğini söyledi. Terzi, "MHK Başkanı Lale Orta'nın, VAR Odası'na ve Yayıncı kuruluşa Donk-Zaniolo pozisyonuyla ilgili müdahale ettiğini teyit ettim. Lale Orta'nın dışarı sızdırılan ve özete eklettiği görüntü de elimde mevcut. Bir vatandaş olarak sayın Orta'nın istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/burhancanterzii/status/1636668985847472130

OLAY SONRASI MURAT CANER İSTİFA ETTİ

Tüm bu gelişmelerin ardından dikkat çeken bir istifa haberi geldi. beIN Sports Program Koordinatörü Murat Caner, 15 Mart 2023'te yani çarşamba günü EYT'li olduğunu belirtip istifa kararı aldı.

Caner, EYT hakkını kullanmasında son gelişmenin etkisi olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Ama Caner’in uzun süredir beIN Media üst düzey yöneticileri ile sorunlar yaşadığı da iddia edilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...