Tgrt Haber

Nicolo Zaniolo'nun transfer şartı belli oldu: Sözleşmedeki madde ortaya çıktı!

18 Ağustos 2023 09:53 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 10:10
Nicolo Zaniolo'nun transfer şartı belli oldu: Sözleşmedeki madde ortaya çıktı!
Galatasaray,,Aston Villa,Nicolo Zaniolo,transfer

Galatasaray transfer haberleri: Nicolo Zaniolo, Galatasaray'a veda etmeye hazırlanıyor. Galatasaray'ın Roma'dan 15 milyon Euro karşılığında transfer ettiği Zaniolo için Premier Lig ekibi Aston Villa Galatasaray'la anlaşırken, İtalyan yıldız sözleşme imzalamak için İngiltere'ye gitti. 24 yaşındaki İtalyan golcünün sözleşmesindeki detay ortaya çıktı. İşte sözleşmesindeki o madde...

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon devre arasında kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo'nun Türkiye macerası kısa sürdü. Roma'dan 15 milyon Euro karşılığında transfer edilen İtalyan yıldız için sarı-kırmızılılar, Aston Villa ile anlaşmaya vardı.

ROMA'YA BONUS ÖDENMEYECEK!

Galatasaray, Zaniolo'nun bonservisi için Roma'ya henüz ilk taksidini bile ödemedi. Buna ek olarak, ayrılık Şampiyonlar Ligi'ndeki grup aşamasından önce gerçekleştiğinden, sarı-kırmızılıların Roma'ya herhangi bir bonus ödemesi de gerekmeyecek.

ERDEN TİMUR: "SON AŞAMADA"

Galatasaray Sportif A.Ş yönetici Erden Timur konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zaniolo için Aston Villa ile bir noktaya gelindi. Artık son aşamasında. Amacımız opsiyon ve zorunluluklara bağlı olarak 35 milyonluk serbest kalma bedelinden yukarıda bir bedele getirmek. Zaniolo çok az oynadı. Çok az oynadığında çok talip olunmuyor. Zaniolo'yu alırken amacımız getiri sağlamaktı. Bugün Tete için de aynı şey geçerli." demişti.

SÖZLEŞMEDEKİ MADDE ORTAYA ÇIKTI

İngiliz ekibi Aston Villa ile anlaşmaya varan Nicolo Zaniolo, sağlık kontrolleri sonrasında resmi imzayı da atacak.

Nicolo Zaniolo'nun transferine dair çarpıcı bir detay ilk kez ortaya çıktı.

KİRALAMA BEDELİ 5 MİLYON EURO

Olimpija karşılaşmasının ardından takım arkadaşları ile vedalaşan İtalyan futbolcunun kiralama bedeli 5 milyon Euro olacak.

İtalyan futbolcunun merakla beklenen satın alma opsiyonu ise 22.5 milyon Euro olarak belirlendi.

SÖZLEŞMEDE KRİTİK MADDE: 30 MAÇ

Zaniolo'nun sözleşmesindeki bu opsiyonun zorunlu hale gelebilmesi için kritik bir madde mevcut.

Sabah'ın haberine göre; 24 yaşındaki hücum oyuncusu Premier Lig'de bu sezon 30 maçta forma giyerse sözleşmesi de otomatik olarak uzayacak ve toplamda 27.5 milyon Euro (Kiralama+satın alma) kasaya girecek.

15 MİLYON EURO BONUS

Bu anlaşmaya ek olarak hem Zaniolo hem de İngiliz ekibinin başarılarına göre 15 milyon Euro'yu bulan bonuslar da sözleşmede yer alıyor.

Galatasaray formasıyla toplam 12 maçta forma giyen 24 yaşındaki futbolcu, 5 gol atıp 1 de asist yapmıştı.

Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...