Tgrt Haber

Okan Buruk'tan Davinson Sanchez kararı: Sistem değişiyor

11 Eylül 2023 11:39 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 11:51
Okan Buruk'tan Davinson Sanchez kararı: Sistem değişiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un, Davinson Sanchez'in transferi sonrasında uzun süredir aklında olan bir sistemi uygulamayı düşündüğü iddia edildi. İşte detaylar...

Bu sezon kadrosunu 10 yeni futbolcuyla güçlendiren Galatasaray​'da, teknik direktör Okan Buruk​'un, üçlü savunmaya geçmeyi planladığı öne sürüldü.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; özellikle Davinson Sanchez’in gelişiyle eli rahatlayan Buruk, bir süredir düşündüğü üçlü defans kurugusunu uygulamaya karar verdi.

DEVLER LİGİ İÇİN 3'LÜ PLANI

Geçen sezon Victor Nelsson-Abdülkerim Bardakçı ikilisiyle şampiyon olan Galatasaray, Kolombiyalı yıldızın kadroya dahil olmasıyla Şampiyonlar Ligi'nde üç stoperle sahaya çıkmayı planlıyor.

İdmanlarda 3-4-3 ve 3-5-2 sistemlerinin provasını yapacak olan sarı-kırmızılı takım, özellikle zorluk derecesi yüksek Manchester United ve Bayern Münih maçlarına üçlü savunmayla önlem almayı hedefliyor.

Milli aradan sonra takıma katılacak olan Sanchez'in bu yeni kurguda Nelsson ve Abdülkerim'i tamamlayacağı düşünülüyor.

Takımda 4. stoper alternatifi konumundaki Kaan Ayhan da İtalyan ekibi Sassuolo'da uzun yıllar üçlü savunma oynadı.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...