Tgrt Haber

Son dakika! Özgüç Türkalp hakemlik kariyerini noktaladığını duyurdu

05 Ocak 2023 15:18 - Güncelleme : 05 Ocak 2023 16:25
Son dakika! Özgüç Türkalp hakemlik kariyerini noktaladığını duyurdu

Son dakika haberi: Verdiği ofsayt kararıyla tartışmalara neden olan Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp, aktif hakemlik kariyerini noktaladığını duyurdu. Türkalp, ilgili pozisyonda kullandığı 'ofsaytımsı' ifadesi nedeniyle sert eleştirilere maruz kalmış ve MHK tarafından kendisine bir daha maç verilmeyeceği duyurulmuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaraymaçının VAR​ hakemi Özgüç Türkalp, yaptığı açıklamayla hakemlik kariyerini noktaladığını duyurdu.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1610273303343804419

Türkiye Futbol Federaysonu'nun (TFF), VAR kayıtlarını yayınlamasının ardından verdiği ofsayt kararını "ofsaytımsı" olarak nitelendiren Türkalp, sosyal medyada eleştirilerin hedefi olmuştu. VAR kayıtları sonrası Merkez Hakem Kurulu (MHK), Türkalp'e bir daha maç verilmeyeceğini duyurmuştu.

'BASİT VE ACEMİCE BİR GEREKÇE'

Hakemliği bırakma kararını yaptığı açıklama ile duyuran Türkalp, pozisyonun, kulüpleri; TFF ile MHK'yı ve hakemleri zor duruma düşürdüğünü belirterek "Güven erezyonu yarattı. Yaşanan bu pozisyonun arkasında mesnetsiz sebepler arayanlar olduğu gibi, basit ve acemice bir gerekçesinin olduğu, VAR kayıtlarının açıklanmasıyla ortaya çıkmıştır. Yapılan bu hata şahsımdan kaynaklanmıştır" ifadelerine yer verdi.

'VERDİĞİM KARARLAR BİR TARAFI MUTLU DİĞER TARAFI MUTSUZ ETTİ'

Özgüç Türkalp'in yazılı açıklaması şu şekilde;

"1995 yılında başladığım Hakemlik kariyerimde birçok klasmanda görev yaptım. 28 yıla sığan bu süreçte Türk Futboluna katkıda bulunmaya çalıştım. Futbolun tüm paydaşlarının başarılı olmak için sahaya çıktığı bir arena da, bende başarılı olmak için sahaya çıktım. Verdiğim karalar, bir tarafı mutlu ederken diğer tarafı da mutsuz etti. 

29 Aralık 2022 tarihinde oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaray müsabakasında yaşadığımız talihsiz bir pozisyon, Futbol Kamuoyunu, Kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi Kurulu'nu, Merkez Hakem Kurulu'nu, sahadaki hakem arkadaşlarımı telafisi zor bir duruma düşürdü. Güven erezyonu yarattı. Yaşanan bu pozisyonun arkasında mesnetsiz sebepler arayanlar olduğu gibi, basit ve acemice bir gerekçesinin olduğu, VAR kayıtlarının açıklanmasıyla ortaya çıkmıştır. Yapılan bu hata şahsımdan kaynaklanmıştır.  

Her güzel şeyin bir başlangıcı olduğu gibi, bir de sonu vardır. İnişli çıkışlı bu süreçte her zaman yanımda olan aileme, dostlarıma, hakem arkadaşlarıma ve üzerimde emeği olan yöneticilerime şükranlarımı sunuyorum. 

Aktif hakemlik görevime 04.01.2023 tarihi itibariyle veda ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla."

HAKEMLERİN KONUŞMASI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan her iki maçta hakemler arasındaki konuşmalar da ortaya çıktı. Sivasspor-Galatasaray maçında VAR ile Erkan Özdamar arasındaki konuşma şu şekilde oldu:

SİVASSPOR-GALATASARAY MAÇI

  • VAR/AVAR arasındaki konuşma; "Burada ofsaytımsı bir şey olabilir"
  • VAR; "Erkan, Sivaslı futbolcu topa dokunmuyor ama Nelsson'u itiyor."
  • Erkan Özdamar; "Evet, çok net. Robin Yalçın'ın Nelsson'a teması var. Ofsayt var mı, bana onu söyleyin."
  • VAR; "Evet, pozisyonda ofsayt var."
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...