Tgrt Haber

Premier Lig'de duygusal anlar: Christian Atsu unutulmadı

19 Şubat 2023 00:19 - Güncelleme : 19 Şubat 2023 00:27
Premier Lig'de duygusal anlar: Christian Atsu unutulmadı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem faciası spor dünyasında da ağır şekilde hissedildi. Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu, enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Premier Lig kulüpleri, Christian Atsu'yu unutmadı. Maçlardan önce saygı duruşunda bulunuldu, duygusal anlar yaşandı.

Hatayspor​'un tecrübeli futbolcusu Christian Atsu​, merkez üssü Kahramanmaraş​ olan iki büyük deprem​ faciasında enkaz altında kaldı. Hatayspor, Ganalı futbolcunun hayatını kaybettiğini duyurdu. Christian Atsu'nun vefatı Premier Lig'deki kulüpleri de sarstı. Ganalı oyuncu için çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı.

Christian Atsu için Premier Lig'de yönetim bir karar aldı ve 24'üncü hafta maçları öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

"HUZUR İÇİNDE UYU"

Vefat eden Christian Atsu'nun eski kulübü Chelsea'dan yapılan paylaşımda duygusal ifadeler yer aldı. Premier Lig devinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Chelsea’deki herkes, eski oyuncumuz Christian Atsu’nun trajik ölümünü öğrenince yıkıldı. Düşüncelerimiz ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte" denildi.

Christian Atsu'nun vefatının ardından eski kulüplerinden Newcastle United da bir paylaşım yaptı. Newcastle United'ın resmi internet sitesindeki açıklamada, "Christian Atsu’nun Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerde trajik bir şekilde hayatını kaybettiğini öğrenmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yetenekli bir oyuncu ve özel bir insan. Oyuncularımız, teknik ekibimiz ve taraftarlarımız tarafından her zaman sevgiyle hatırlanacak. Huzur içinde uyu Christian" denildi.

PREMİER LİG KULÜPLERİNİN PAYLAŞIMLARI

Christian Atsu için Everton'dan yapılan paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı: "Christian Atsu’nun Türkiye’de meydana gelen depremin ardından vefat haberinden derin üzüntü duyduk. Düşüncelerimiz ailesi, arkadaşları, Hatayspor ve bu olaydan etkilenen herkesle birlikte."

Premier Lig ekibi Bournemouth'tan yapılan paylaşımda, "Christian Atsu’nun vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Düşüncelerimiz bu zamanda ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte" ifadeleri yer aldı.

Nottingham Forest'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Christian Atsu'nun trajik ölümünü öğrenmek bizi mahvetti. Düşüncelerimiz, Christian'ın arkadaşları ve ailesi ile Türkiye​ ve Suriye'deki korkunç olaylardan etkilenen herkesle birlikte" denildi.

Christian Atsu'nun vefatının ardından İngiltere Premier Lig'in 24'üncü haftasındaki maçlar öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Aston Villa - Arsenal, Brentford - Crystal Palace, Brighton - Fulham, Chelsea - Southampton, Everton - Leeds United, Nottingham Forest - Manchester City, Wolverhampton - Bournemouth ve Newcastle United - Liverpool maçlarında tribünlerde duygusal anlar yaşandı.

Premier Lig'de duygusal anlar: Christian Atsu unutulmadı

UZUN YILLAR İNGİLTERE'DE OYNADI

Christian Atsu, profesyonel futbol kariyerine Portekiz ekibi Porto'da başladı. Christian Atsu, 2013'te Premier Lig ekibi Chelsea'nin yolunu tuttu. Ganalı futbolcu İngiltere'de Bournemouth, Everton ve Newcastle United formaları da giydi.

LİVERPOOL, NEWCASTLE'IN YENİLMEZLİK SERİSİNİ BİTİRDİ

İngiltere Premier Lig'de Liverpool, deplasmanda Newcastle United'ı 2-0 mağlup ederek rakibinin 17 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

Premier Lig'in 24. hafta maçında Newcastle United, St James' Park'ta Liverpool'u ağırladı.

Konuk takım, 10. dakikada Darwin Nunez ve 17. dakikada Cody Gakpo'nun golleriyle 2-0'lık galibiyete ulaştı.

Newcastle United'da kaleci Nick Pope, 22. dakikada ceza sahası dışında topa elle müdahale ettiği için direkt kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla puanını 35 yapan Liverpool, 8. sıraya yükseldi. Bu sezon ligde iki mağlubiyetini de Liverpool'a karşı yaşayan ve 17 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Newcastle United ise 41 puanla 4. sırada yer aldı.

MANCHESTER CİTY LİDERLİĞİ KAYBETTİ

İngiltere Premier Lig'de Manchester City, deplasmanda Nottingham Forest ile 1-1 berabere kaldı.

Premier Lig'in 24. haftasına lider giren Manchester City, City Ground'da Nottingham Forest'a konuk oldu.

Konuk takım, 41. dakikada Bernardo Silva'nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Nottingham Forest, bu gole 84. dakikada Chris Wood ile cevap verdi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla 52 puana çıkan Manchester City, haftayı Aston Villa galibiyetiyle kapatan ve maç eksiği bulunan Arsenal'ın iki puan arkasında ikinci sıraya geriledi.

Günün öne çıkan diğer maçında Chelsea, evinde Southampton'a 1-0 yenildi. James Ward-Prowse'un 45+1. dakikada serbest vuruştan kaydettiği golle galibiyete ulaşan ligin son sırasındaki Southampton, 18 puana çıktı. Kötü gidişatı süren ve galibiyet hasreti 4 maça çıkan Chelsea, 31 puanla 10. sırada kaldı.

Ligde TSİ 18.00'de başlayan diğer maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Brighton-Fulham: 0-1

Wolverhampton-Bournemouth: 0-1

Everton-Leeds United: 1-0

Brentford-Crystal Palace: 1-1

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...