Tgrt Haber

Rakibine tokat atan Younes Belhanda, Galatasaray maçında yok!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
14 Mart 2023 21:10 - Güncelleme : 14 Mart 2023 21:26
Rakibine tokat atan Younes Belhanda, Galatasaray maçında yok!

Adana Demirspor forması giyen Younes Belhanda, Trabzonspor maçında rakibine yaptığı hareket sonrası oyundan atıldı. Faslı futbolcu Antalyaspor ve Galatasaray maçlarında forma giyemeyecek.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor​'a konuk olan Adana Demirspor​'da Younes Belhanda​, direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Topsuz alanda Bruno Peres'e tokat atan Faslı yıldız, karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen​ tarafından sarı kart gördü. VAR'dan gelen uyarı sonrası kenardan pozisyonu izleyen Bitigen, kartın rengini değiştirerek Younes Belhanda'yı oyundan attı.

GALATASARAY MAÇINDA YOK!

TFF, Younes Belhanda'yı "kural dışı hareketler" kapsamında 43. maddeye göre PFDK'ya sevk etti. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Disiplin Talimatları'nda yer alan 43. maddeye göre; Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir.

Belhanda'ya en alt limitten ceza verilse bile bu en az 2 maç olacak ve Faslı oyuncu Galatasaray maçında forma giyemeyecek.

BELHANDA'DAN KIRMIZI KART REKORU

Spor Toto Süper Lig'e 2017/2018 sezonunda Galatasaray'a 10 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan yıldız oyuncu, o tarihten bu yana altı kez kırmızı kart gördü.

33 yaşındaki oyuncu 2017/2018 sezonundan beri en fazla kırmızı kart gören oyuncu oldu. Belhanda bu kırmızı kartların dördünü Galatasaray'da forma giyerken gördü.

OPTA verilerine göre, Younes Belhanda, Süper Lig'e geldiği 2017/18 sezonundan bu yana en fazla kırmızı kart gören (6 kez) oyuncu oldu.

Rakibine tokat atan Younes Belhanda, Galatasaray maçında yok!

(Görüntüler beINSPORTS'tan alınmıştır)

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...