Tgrt Haber

Şampiyonlar Ligi'nde Yunan-Hırvat kavgasında cinayet! UEFA'dan flaş karar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Skai
08 Ağustos 2023 12:36 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 13:27
Şampiyonlar Ligi'nde Yunan-Hırvat kavgasında cinayet! UEFA'dan flaş karar

Son dakika haberi: Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki AEK-Dinamo Zagreb müsabakası öncesi çıkan olaylarda 1 taraftar hayatını kaybetti. UEFA, turun her iki maçının da seyircisiz oynanmasına karar verdi!

Şampiyonlar Ligi​ 3. ön eleme turu ilk maçında karşılaşacak olan AEK-Dinamo Zagreb maçının oynanmasına kısa bir süre kala, yaşanan olaylar sırasında bir AEK​ taraftarı hayatını kaybetti.

Yunan Televizyonu Skai'nin haberine göre; iki takımın taraftar grupları arasında yaşanan arbedede 29 yaşındaki bir AEK taraftarı bıçaklandı. Derhal hastaneye kaldırılan taraftar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olaylar sonrası en az 9 taraftarın da yaralandığı belirtilirken Yunan Polisi; 84'ü Hırvat olmlak üzere 98 taraftarın tutuklandığını açıkladı. 

UEFA​'DAN ERTELEME KARARI! 'ZAGREB MEN EDİLEBİLİR'

UEFA, Atina​'da yaşanan olayların ardından AEK-Dianmo Zagreb maçını erteledi. Dinamo Zagreb​ konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada "AEK ile Dinamo arasında 8 Ağustos Salı günü oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu karşılaşması UEFA'nın aldığı karara göre ertelendi. Maçın yeni tarihi ve bu konuyla ilgili tüm haberler hakkında kamuoyunu yakın zamanda bilgilendirilecektir" denildi.

Yunanistan'dan Skai'nin haberine göre yaşanan olayların ardından UEFA'nın soruşturmalara başladığı ve Dinamo Zagreb'in UEFA organizasyonlarından men edilebileceği belirtildi. 

DINAMO ZAGREB'DEN AÇIKLAMA

Dinamo Zagrebh Kulübü, Atina'da taraftarlarının neden olduğu olayların ardından açıklama yayınladı. Yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getiren kulüp deplasman yasağı olmasına rağmen yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu duyurdu.

Kaynak: Skai
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...