Tgrt Haber

Son dakika! Sivasspor, Galatasaray maçının tekrarı için TFF'ye başvurdu

02 Ocak 2023 14:30 - Güncelleme : 02 Ocak 2023 15:01
Son dakika! Sivasspor, Galatasaray maçının tekrarı için TFF'ye başvurdu

Son dakika haberi: Sivasspor, Galatasaray maçında 5 dakika süren VAR incelemesinin ardından iptal edilen gol pozisyonda kural hatası olduğu gerekçesiyle maçın tekrarı için TFF'ye başvurduklarını açıkladı.

Süper Lig​'in 16. haftasında oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında Sivasspor​'un bir golü VAR uyarısı ile iptal edilmişti. Gol pozisyonunun iptal gerekçesinde kural hatası olduğunu ileri sürülürken hakem Erkan Özdamar'a da tepki yağmıştı. Hala golün neden iptal edildiğine dair tartışmalar devam ederken Sivasspor'dan yeni bir hamle geldi.  Sivasspor, VAR uyarısı ile iptal edilen gol pozisyonunun kural hatası olduğunu ileri sürerek maçın tekrar edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi başvuru yaptı.

"HAKEM HATASI DEĞİL KURAL HATASI VAR"

Sivasspor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29.12.2022 tarihinde saat 17.00'de başlayan ve Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan Demir Grup Sivasspor​ - Galatasaray​ A.Ş. Spor Toto Süper Lig karşılaşmasının 49. dakikasında takımımızın kaydettiği gol VAR incelemesi sonrasında hatalı şekilde, ofsayt gerekçesi ile iptal edilmiş olup, bu durum kural hatasına neden olmuştur. Takımımızın kaydettiği golde başta müsabaka hakemi Erkan Özdamar isabetli şekilde gol kararı vermiş, fakat VAR hakemi Özgüç Türkalp'ten gelen uyarı üzerine VAR incelemesine gidilmiş, beş dakikayı bulan inceleme sonrasında hatalı şekilde ofsayt kararı verilerek gol iptal edilmiştir. Müsabaka hakeminin başta doğru karar vermesi, VAR hakeminin böyle bir yetkisi yokken müsabaka hakemini incelemeye davet etmesi ve neticede VAR incelemesi sonucunda golün iptal edilmesi, hakem hatası değil, kural hatası olduğunu göstermektedir. Hakemin golü iptal etmesi Uluslararası Futbol Oyun Kuralları'nda yer alan gol ve ofsayt kurallarının ihlali niteliğindedir. Kulübümüz tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na gerekli başvuru yapılmış olup, TFF Yönetim Kurulu tarafından müsabakanın yeniden oynatılmasına karar verilmesi taleplerimiz arz edilmiştir. Demir Grup Sivasspor yönetim kurulu olarak, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuyla alakalı üst düzey açıklama beklediğimizi de yineliyoruz"

ERKAN ÖZDAMAR: POZİSYON OFSAYT

Öte yandan Sivassporluların maç içinde verdiği kararlar ile tepkisini çeken hakem Özdamar, konuyla ilgili maç sonunda yaptığı bilgilendirmede pozisyonda ofsayt tespit ettiklerini söyledi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da maç sonunda konuyla ilgili sorulan soruya 'bize pozisyonun ofsayt olduğu söylendi' açıklamasında bulunmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...