Tgrt Haber

Son dakika! Hakemler maça çıkacak mı? Kararlarını açıkladılar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Aralık 2023 00:22 - Güncelleme : 16 Aralık 2023 00:59
Son dakika! Hakemler maça çıkacak mı? Kararlarını açıkladılar

Son dakika haberi: Hakem Halil Umut Meler'in Faruk Koca tarafından yumruklu saldırısı sonrası maçlara çıkmama kararı alan Süper Lig hakemlerinden yeni bir açıklama geldi. Hakemler, maça çıkma kararı aldı.

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitimiyle hakem Halil Umut Meler​'e Ankaragücü​ eski başkanı Faruk Koca​ tarafından yumruklu saldırı düzenlenmişti. Hem Türkiye'de hem tüm dünyada yankılanan bu skandal olayın ardından hakemler ligin 16. haftasında oynananacak olan karşılaşmalara çıkmama kararı almıştı. Hakemlerin bu karar üzerine Süper Lig'in 16. haftasında 16-17-18 Aralık tarihlerinde oynanacak olan maçlar 10-11-12 Ocak tarihine ertelenmişti.

Son gelen bilgilere göre; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşen hakemler, Süper Lig'de önümüzdeki hafta içi oynanacak olan maçlara çıkma kararı aldı. Hakemlerin gün içinde yazılı açıklama yaparak görüşmenin detaylarını açıklayacağı aktarıldı.

LİG 3 MAÇLA YENİDEN START ALACAK

Hakemler ve aileleri için bu hafta sonu yapılması planlanan organizasyon ise iptal edildi. Hakemlerin bu gece ya da yarın sabah evlerine döneceği bilgisi geçildi. Süper Lig 19 Aralık'ta oynanacak 3 maçla yeniden start alacak.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Öte yandan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanık, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda 4 sanığın, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs", "tehdit", "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçlarından cezalandırılması talebiyle düzenlenen iddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...