Tgrt Haber

Süper Lig'de bir teknik direktör ayrılığı daha! Resmen açıklandı

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 14:14 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 15:36
Süper Lig'de bir teknik direktör ayrılığı daha! Resmen açıklandı

Son dakika haberi: Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü'nde teknik direktör Tolunay Kafkas ile yollar resmen ayrıldı. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig​'de son olarak Galatasaray'a 2-1 mağlup olan MKE Ankaragücü'nde teknik direktör Tolunay Kafkas​ ile yollar ayrıldı. Sarı-laciverti takım, Tolunay Kafkas ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı.

Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Teknik Direktörümüz Tolunay Kafkas ile yapılan görüşmelerin ardından karşılıklı olarak yollarımızın ayrılması konusunda mutabakata varılmıştır. En zor şartlarda bu görevi kabul eden, görev yaptığı süre boyunca profesyonel bir hocalığın yanında aidiyet duygusu ile de aramızda olan, Türk futbolunun çalışkan ve mert insanı Tolunay Kafkas’a bize kattıkları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." denildi.

Ankaragücü, son olarak ligde Galatasaray'a 2-1 mağlup olmuştu. Bu sezon Tolunay Kafkas yönetiminde 7 maça çıkan sarı-lacivertli takım, 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

İLK ADAY RIZA ÇALIMBAY

Kafkas'ın yerine hoca bakan sarı-lacivertli ekipte listenin ilk sırasında Rıza Çalımbay bulunduğu ifade ediliyor.

Son olarak Sivasspor'u çalıştıran Çalımbay'ın yeniden sahalara dönmeye sıcak baktığı ve tarafların bugün bir araya gelmesi bekleniyor.

SAMET AYBABA​ DA LİSTEDE

Samet Aybaba da Ankara ekibinin hoca listesinde üst sıralarda yer alıyor. Çalımbay ve Aybaba ile görüşmelerin sürdüğü iddia edildi.

https://twitter.com/Ankaragucu/status/1708804325705674940

KAFKAS DÖNEMİ 6 AY SÜRDÜ

Trendyol Süper Lig ekiplerindenMKE Ankaragücü​'nde Tolunay Kafkas dönemi 6 ay sürdü.

Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapamayan ve 7 haftada 6 puanda kalan sarı-lacivertlilerde, Galatasaray'a karşı alınan 2-1'lik yenilgi sonrası Kafkas'la yollar ayrıldı.

Sarı-lacivertlilerin başına 23 Mart'ta geçen Tolunay Kafkas, başkent ekibiyle ilk maçına Süper Lig'in 27. haftasında 1 Nisan'da Başakşehir karşısında çıktı. Kafkas'ın Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda başında bulunduğu 21 maçta MKE Ankaragücü sadece 6 galibiyet alabildi.

Bu 21 maçta sarı-lacivertliler, 6 defa beraberlik ve 9 kez de yenilgi yaşadı.

18 MAÇTA 5 GALİBİYET

MKE Ankaragücü, Süper Lig'de Kafkas döneminde 18 maçta 5 kez kazanabildi.

Sarı-lacivertliler 6 aylık süreçte Süper Lig'de oynadığı 18 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 yenilgi aldı.

7 HAFTADA 6 HOCA GİTTİ

Süper Lig'de teknik direktör kıyımı erken başladı. Ligde henüz 7 hafta geride kalmasına rağmen 20 takımdan 6'sı teknik adam değişikliği yaptı. Kayserispor, Gaziantep FK, Başakşehir, İstanbulspor, Samsunspor ve MKE Ankaragücü teknik direktörleriyle yollarını ayırdı.

Kayserispor'da görevini bırakan Çağdaş Atan'ın yerine Recep Uçar gelirken, Gaziantep FK'de Erdal Güneş'ten boşalan teknik direktörlük koltuğuna da Rumen Marius Sumudica oturdu. Başakşehir'de Emre Belözoğlu'nun ayrılığının ardından ise Çağdaş Atan takımın başına geçti.

Fatih Tekke ile yollarını ayıran İstanbulspor ve Hüseyin Eroğlu'na teşekkür eden Samsunspor'la, Tolunay Kafkas'la karşılıklı anlaşarak sözleşme feshine giden MKE Ankaragücü henüz yeni bir teknik adamla anlaşmadı.

Sezon öncesinde teknik direktör değişikliğine giden Fenerbahçe, Adana Demirspor, Sivasspor ile Çaykur Rizespor haricinde Süper Lig'de geçen sezondan itibaren takımlarının başında görevlerini sürdüren teknik direktörlerin sayısı da 10'a geriledi.

2022-2023 sezonundan bu yana aynı takımın başında bulunan teknik direktörler şöyle:

Beşiktaş - Şenol Güneş
Galatasaray - Okan Buruk
Hatayspor - Volkan Demirel
Antalyaspor - Nuri Şahin
Kasımpaşa - Kemal Özdeş
Corendon Alanyaspor - Ömer Erdoğan
Konyaspor - Aleksandar Stanojevic
Fatih Karagümrük - Alparslan Erdem
Trabzonspor - Nenad Bjelica
Pendikspor - Osman Özköylü

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...