Tgrt Haber

Süper Lig’den Mbaye Diagne geçti! İşte Senegalli golcünün yeni adresi

12 Temmuz 2023 16:57 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 17:01
Süper Lig’den Mbaye Diagne geçti! İşte Senegalli golcünün yeni adresi

Süper Lig’de Kasımpaşa, Galatasaray ve Fatih Karagümrük formaları giyen Mbaye Diagne, İtalya’da Andrea Pirlo’nun çalıştırdığı Sampdoria’ya transfer oldu.

Geçen sezon Süper Lig’de 23 gole imza atan ve Fatih Karagümrükile olan sözleşmesi 1 Temmuz’da sona eren Mbaye Diagne, Andrea Pirlo’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Sampdoria​'da forma giyme kararı aldı.

Kulübü Fatih Karagümrük’ün 7. sırada bitirdiği 2022-23 sezonuna attığı 23 golle damga vurarak Trabzonspor’un da takibine giren Diagne, Süper Lig​ macerasını sonlandırma kararı alarak 8 yıl aranın ardından yeniden İtalya’ya döndü.

8 YIL ARADAN SONRA YENİDEN İTALYA'DA

Sport Italia’nın haberine göre 2013-15 yılları arasında Juventus forması giyen 31 yaşındaki golcü futbolcu, Sampdoria’ya transferinin tamamlanması halinde 8 yıl aranın ardından yeniden İtalya’da top koşturacak.

Fatih Karagümrük’ün teknik direktörlük koltuğunda oturan Andrea Pirlo’yu renklerine bağlayan Sampdoria, son olarak İtalyan çalıştırıcının isteği üzerine eski kulübünden Fabio Borini ve Matteo Ricci’yi transfer etmişti.

31 YIL SONRA BİR İLK

Kırmızı-siyahlılarda Fabio Borini’nin 20; Mbaye Diagne’nin 23 gol attığı sezonda Süper Lig’de 31 yıl sonra bir ilk yaşandı. 1991-92 sezonunda Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ın 25; Tanju Çolak’ın 23 gol attığı sezonun 31 yıl ardından Borini-Diagne ikilisi 20 gol barajını aştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...