Tgrt Haber

Teklifler ortaya çıktı: Süper Lig'in yeni yayıncısı belli oluyor, gözler TFF'de

21 Şubat 2022 12:35 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 12:51
Süper Lig'in yayın haklarını alacak kurumunun bugün açıklanması bekleniyor.

Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayın hakları sonucu belli olacak. İhale komisyonunun bugün saat 17.00’de sonucu duyurması beklenirken tekliflerin yetersiz kalması durumunda Süper Lig TV kurulacağı belirtilmişti.

Süper Lig'in yayın haklarını alacak kurumunun bugün açıklanması bekleniyor.

Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayın hakları için düzenlenen ihalede sona gelindi. Yayın haklarını alacak kurum bugün saat 17.00’de açıklanacak. TFF Başkanı Nihat Özdemir daha önce yaptığı açıklamada tekliflerin yetersiz olması durumunda Süper Lig TV kurulabileceğini belirtmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Yayın Hakları İhalesi Komisyonu Başkanı Nihat Özdemir tarafından ihaleye 14 firmanın katıldığı ve biri alternatif olmak üzere 15 önerinin sunulduğu duyurulmuştu. Fakat sunulan tekliflerin hiçbirinin 2 milyar lirayı aşmadığı, yetersiz kaldığı ve kulüpleri tatmin etmediği kaydedilmişti. Verilen yeni tekliflerin bugün saat 11.00’de noter huzurunda açılmasına başlanırken karar için sürecin devam edeceği belirtildi. Komisyona sunulan yeni teklifler üzerinde yeni bir çalışma başlatılacak.

TEKLİFLER ORTAYA ÇIKTI

Saran Group ve Digitürk tüm yayın hakları için teklif verdi. Mevcut yayıncı beINSports bir kısmı TL olmak üzere 146 milyon dolara tekabül eden bir teklif sunarken, Saran Group ise yıllık 100 milyon dolar + gelir paylaşımı modeli önerdi.

SÜPER LİG TV MODELİ

Yeni tekliflerin kulüplerin beklentisini karşılaması durumunda yeni yayıncı açıklanacak. Fakat teklifler beklentileri karşılamazsa çeşitli senaryolar ortaya çıkacak. Bu durumda ihaleye katılanla yeni bir revizyon süresi verilebilecek. Yayın Hakları İhalesi Komisyonu, beklentilere yakın bir şirket varsa pazarlık masasına çağırabilecek. Verilen tekliflerde herhangi bir beklenti olmazsa ihale iptal edilip yenilenebilecek.

Komisyonun bir diğer alternatifi ise Süper Lig TV olarak gündeme gelen ortaklık modeli. Bu çalışmayla devam edilmesine karar verilmesi halinde bunun için şartlarının belirlenmesi adına çalışma başlatılacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...