Tgrt Haber

Suudi Arabistan'dan TFF'ye tarihi teklif! Format değişiyor

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fanatik
03 Kasım 2023 09:38 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 10:10
Suudi Arabistan'dan TFF'ye tarihi teklif! Format değişiyor

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) tarihi bir teklif yaptı. Suudiler, Süper Kupa'nın yanı sıra Türkiye Kupası'na da 10 yıl boyunca ev sahipliği yapmayı önerdi. 100 milyon Euro'yu bulan teklife göre kupa formatı da değişecek. İşte detaylar...

Suudi Arabistan​'dan Türkiye Futbol Federasyonu​'na Türk futbol tarihine damga vuracak bir teklif geldi.

30 Aralık’ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa’ya ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, TFF’nin kapısını çılgın bir teklifle çalmaya hazırlanıyor.

ÇILGIN TEKLİFİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Proje hayata geçtiği takdirde, 4 büyükler dışındaki kulüplerin de büyük maddi kaynak sağlayacağı olası anlaşmanın detayları ortaya çıktı.

Süper Kupa​, 2033-2034 sezonu da dahil olmak üzereRiyad​ ve Cidde’de oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası​, Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek.

KUPA FORMATI DEĞİŞECEK

Suudiler, Eleme usulü şeklinde oynanan organizasyonun final aşamasını final four formatına çevirmeyi talep etti.

İstek, son 4’e kalan 4 kulübün 3 gün boyunca Suudi Arabistan’da maç yapması. İlk gün maçlarında kaybedenler, 2 gün sonra üçüncülük maçı oynayacak. Kazananlar finale çıkacak.

TÜM MASRAFLAR KARŞILANACAK, GELİRLER KULÜPLERE KALACAK

4 büyükler dışındaki kulüplerin de ciddi gelir sağlayacak. Tüm masraflar Suudi Arabistan tarafından karşılanacak. Kulüplerin kazanacağı ücretler, kar olarak kasaya girecek.

Maddi kazanım dışında Anadolu kulüplerinin futbolcularını vitrine çıkarma imkanı olacak. UEFA’nın organizasyonlarında boy gösteremeyen Anadolu kulüpleri, Riyad ya da Cidde’de düzenlenmesi planlanan organizasyonlarda futbolcularını pazarlama imkanı bulabilecek.

TÜM DÜNYANIN GÖZÜ SUUDİ ARABİSTAN'DA OLACAK

Organizasyonun, başta Arap coğrafyası olmak üzere birçok ülkede canlı yayınlarla ekranlara gelecek olması, yayın gelirlerinin artması ve kulüplerin pazarlama faaliyetleri adına ek bir imkan verecek.

Tarihlerin, UEFA takvimi ile çakışmayacak olması, dünyanın gözünü kulağını Suudi Arabistan’a çevirecek.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ SADECE KENDİ DÖNEMİ İÇİN KARAR ALABİLİR

Türkiye Futbol Federasyonu, Suudiler’in teklifine henüz net bir cevap vermedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi sadece kendi dönemini kapsayan sözleşmelere imza atma konusunda prensip kararına sahip. Masadaki ilk formül, 4+6 yıllık bir kontrat imzalamak. 4 yıl sonra yeni TFF yönetimi ve kulüplerin, sözleşmeye devam etme ya da anlaşmayı sonlandırma opsiyonu olacak.

TEKLİF KULÜPLER BİRLİĞİ'NE SUNULACAK

Mehmet Büyükekşi ve ekibi, bu teklifi ulüpler Birliği'ne götürmeyi planlıyor. Kulüplere olası kazanımları ve taslak teklifi anlatacak olan TFF yönetimi, birlikten ortak karar çıkması durumunda Suudi Arabistan’ın teklifine resmi olarak cevap verecek.

TARİHİ ANLAŞMANIN DETAYLARI

Toplam 100 milyon Euro

Yaklaşık olarak 100 milyon Euro’luk bir ödül dağıtılacak. Kaynağın Yüzde 50’si Süper Kupa, yüzde 50’si Türkiye Kupası için ayrılacak. Katılımcılara ödül miktarı yıldan yıla değişebilecek.

Kaybedene bile 500 bin Euro

Türkiye Kupası’nda dörtlü final hayata geçerse, 5 milyon Euro’luk bir ödül havuzu olacak. Sıralamaya göre 4 takıma; 2 milyon, 1,5 milyon, 900 bin Euro ve 600 bin Euro’luk ödül verilecek.

4. sırayı alan takım dahi bugünkü kurla 18 milyon TL’yi kasasına koyacak. Mevcut sezonda lige katılım hakkı payı 38 milyon 30 bin TL. Orta sıralardaki takımların toplam geliri 60- 70 milyon TL.

Süper Kupa'da 2.2 milyon Euro garanti

Süper Kupa’da her iki kulübe de 2.2 milyon Euro ‘katılım payı’ garanti ediliyor. Kazanana 600 bin Euro daha başarı ödülü verilecek. Kupayı kaldıran 84 milyon TL, kaybeden 66 milyon TL kazanacak.

MANCHESTER CİTY SONRASI DERBİ OYNANACAK

Galatasaray ve Fenerbahçe, dünya devleri ile aynı takvimde Süper Kupa oynayacak. 12-22 Aralık’ta FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda Manchester City’nin aralarında yer aldığı 7 takım kapışacak. Bir hafta sonra Türk finali oynanacak.

Kaynak: Fanatik
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...