Tgrt Haber

TFF yeni başkanını seçiyor! Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu aday

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
18 Temmuz 2024 11:00 - Güncelleme : 18 Temmuz 2024 17:37

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün Ankara'da yapılacak Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda yeni başkanını seçiyor. İbra ve bütçe oylamasının ardından başkanlık seçimi yapılacak. Seçimde mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor. Oy verme işlemi başladı. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı başladı.

Ankara'daki JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayan toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılıyor. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

İKİ ADAY YARIŞIYOR

Mevcut TFF başkanı Mehmet Büyükekşi ile Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yeni TFF'nin başkanı olmak için yarışıyor.

Oy verme işlemi başladı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'NİN LİSTESİ

Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu asil listede şu isimler bulunuyor:

Mustafa Eröğüt, Alkın Kalkavan, Yalçın Orhan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Volkan Can, Ruşen Çetin, Haluk Kalyoncu, Ramazan Üçdan, Şafak Müderrisgil, Talat Papatya, Yunus Egemenoğlu, Veysel Bilen.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU'NUN LİSTESİ

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.

DİVAN BAŞKANLIĞI SEÇİMİDE İTİRAZ

TFF Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığı için Murat Sancak ve Mehmet Baykan yarıştı.

Mehmet Baykan, oy çokluğu ile Divan Başkanı olarak seçildi ancak salonda oy sayımıyla itirazlar yükseldi.

MEHMET BAYKAN BAŞKAN OLDU

Yeniden sayım yapıldı ve Mehmet Baykan, TFF Divan Kurulu Başkanı ilan edildi.

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın Divan Başkanlığı için Murat Sancak'a 84 oy, Mehmet Baykan'a ise 146 oy çıktığı duyuruldu.

TFF yeni başkanını seçiyor! Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu aday - 1. Resim

BAŞKANLAR DA GENEL KURULDA

Genel kurula, TFF Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, FIFA, UEFA temsilcileri, TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp başkan ve yöneticileri ile delegeler katıldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da kongrede yer aldı.

 YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Genel kurul için alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Otele girişte yapılan üst araması ve kontrollerin dışında, genel kurul salonuna girmeden de delegeler ve basın mensupları iki kez güvenlik kontrolünden geçti. Güvenlik güçleri, delegeler ve basın mensupları alınmadan genel kurulun yapıldığı salonda arama yaptı.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: "SERVET YARDIMCI BİZİ ÇOK ZOR DURUMDA BIRAKTI"

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Servet Yardımcı'nın çekilmesi ve yaptığı açıklama, dünya futbol kamuoyunda bizi çok zor durumda bıraktı. Herhalde UEFA ve FIFA ilk kez başkan yardımcılarını genel kurula gözlemci olarak gönderdi. Büyükekşi'ye aziz milletimize yakışır bir şekilde kongre olmasını söyledim. UEFA ve FIFA'ya demokratik seçim olduğunu göstermemiz gerektiğini ilettim. Kazanacağımı düşünüyorum, bunu görüyorum. Tek adaylı seçim olsaydı, UEFA ve FIFA devreye girerdi. Bu anlamda Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum."

SERVET YARDIMCI ÇEKİLMİŞTİ

TFF, başkanlık seçimi için adaylık başvuru süresinin (11 Temmuz) tamamlanmasının ardından 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada; mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başvurularının kabul edildiğini duyurmuştu.

10 Temmuz'da adaylık başvurusunun kabul edildiğini açıklayan Servet Yardımcı, 11 Temmuz'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini belirtmişti.

TFF yeni başkanını seçiyor! Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu aday - 2. Resim

3 YIL GÖREV YAPACAK

Söz konusu 3 adayın başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı'na, delegelerin 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor.

Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...