Tgrt Haber

TFF'den futbolculara üçüncü transfer izni

20 Şubat 2023 19:34 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 19:52
TFF'den futbolculara üçüncü transfer izni

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), depremden etkilenen takımların futbolcularının bir sezonda aynı ligde 3 ayrı takımda oynaması izni için çalışma başlattı. FIFA da onay verirse talimat geçici bir madde ile değiştirilecek.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde olan ve 11 ili doğrudan etkileyen deprem​ felaketi nedeniyle 8 Şubat’ta sona ermesi beklenen transfer​ sezonu, önce 18 Şubat, sonrasında ise 5 Mart’ta uzatıldı.

Ajansspor'un haberine göre; TürkiyeFutbol​ Federasyonu (TFF), yeni bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor. TFF​ Yönetim Kurulu, futbolcuların, aynı ligde bir sezon içerisinde en fazla iki kulüpte oynama müsadesini üçe çıkartmak için çalışma başlattı. 

11. MADDE DEĞİŞTİRİLECEK

Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transfer Talimatı’nın 11. maddesine göre futbolcuların bir sezon içerisinde aynı seviyedeki ligde üç farklı kulüpte forma giymesine izin vermiyor. Galatasaraylı Yusuf Demir'in Kasımpaşa'ya transferi bu madde nedeniyle gerçekleşmedi.

Bu maddenin geçici bir madde ile değiştirilmesi bekleniyor.

İşte o talimat: MADDE 11 – "TRANSFER ve TESCİL (4) Futbolcular aynı sezon içerisinde, sözleşme yenileme ve vize işlemleri de dâhil olmak üzere, en fazla iki kulübe tescil edilebilirler. Aynı sezon içerisinde iki kulübe tescil edilen futbolcunun kulüplerden birinin resmi müsabakalarında oynamaması halinde tescil dönemleri içerisinde üçüncü bir kulübe transfer ve tesciline izin verilir."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...