Tgrt Haber

Sert basın toplantısı Tottenham'da Antonio Conte devrinin sonunu getirdi

27 Mart 2023 11:23 - Güncelleme : 27 Mart 2023 11:40
Sert basın toplantısı Tottenham'da Antonio Conte devrinin sonunu getirdi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, İtalyan teknik direktör Antonio Conte ile yollarını ayırdı.

İngiltere Premier Lig​ ekiplerinden Tottenham'da Antonio Conte dönemi sona erdi. İngiliz kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda 53 yaşındaki teknik adamla karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını açıkladı.

Tottenham'ın internet sitesindeki açıklamada, "Karşılıklı anlaşarak teknik direktör Conte'nin kulüpten ayrıldığını duyuruyoruz. Conte'nin kulüpteki ilk sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi​'ne katılma hakkı kazandık. Katkılarından dolayı Antonio'ya teşekkür eder, kendisine gelecekte başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

MAÇ SONU AÇIKLAMALARI AYRILIĞI GETİRDİ

Tottenham'ın Premier Lig'de çıktığı 3-1 üstünken berabere biten Southampton​ maçının hemen ardından basın toplantısında sert açıklamalarda bulunan Conte, futbolcuları ve yönetimi hedef almıştı.

İtalyan hoca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"20 YILDIR HİÇBİR ŞEY KAZANAMADILAR"

"Biz bir takım değiliz. Sahadaki 11 oyuncuyuz. Bencil oyuncular görüyorum.Birbirine yardım etmek istemeyen, yüreğini ortaya koymayan oyuncular. Şimdiye kadar durumu saklamaya çalıştım ama artık yeter. Oyuncular için hala bahaneler buluyorsunuz... Bahaneler ve yine bahaneler... Sadece bunu yapıyorsunuz. Devam edin, hadi onları koruyun! Buraya alışmışlar! Baskı ve stres altında oynamak istemiyorlar. Tottenham'ın hikayesi bu! 20 yıldır hiçbir şey kazanamadılar. Neden?

"SADECE KENDİ ADINA OYNAYAN 11 OYUNCU GÖRÜYORUM"

Şimdi önümüzde 10 maç var ve birileri bu tavırla, bu ruhla neyin yedincisi, sekizincisi olmak için savaşabileceğimizi düşünüyor? Ben bunun için savaşmaya alışkın değilim. Bu herkesin sorumluluğu. Taraftarımızın bizimle gurur duyması için oynuyoruz. Arzunuz olmalı, gözünüzde ateş olmalı. Buna sahip değilseniz, FA Cup'a çıkamazsınız. Burada uzun zamandır buna alışılmış. Transfer dönemindeki hamleler kulübün ve teknik direktörün sorumluluğunda. Peki oyuncular, oyuncular nerede? Sadece kendi adına oynayan 11 oyuncu görüyorum."

Antonio Conte'nin ayrılışıyla birlikte İngiliz ekibinde, sezonun kalan bölümünde İtalyan Cristian Stellini teknik direktör vekili, Ryan Mason ise yardımcı antrenör olarak görev alacak.

Teknik direktörlük kariyerinde Tottenham dışında daha önce Inter, Juventus, İtalya Milli Takımı ve Chelsea'yi de çalıştıran Conte, Juventus'la 3 Serie A şampiyonluğu, 2 de İtalya Süper Kupası, Inter'le bir Serie A şampiyonluğu, iki sezon çalıştırdığı Chelsea'yle ise birer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası şampiyonlukları kazanma başarısı gösterdi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...