Tgrt Haber

Trabzonspor Bankalar Birliği anlaşmasından resmen çekildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
30 Eylül 2024 09:43 - Güncelleme : 30 Eylül 2024 11:35
Trabzonspor Bankalar Birliği anlaşmasından resmen çekildi

Son dakika haberi: Trabzonspor, Bankalar Birliği anlaşmasından resmen çıktığını bildirdi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Hiçbir kredi veya faiz borcumuz kalmamıştır" denildi.

Süper Lig'in 'Dört Büyükler'inden biri olan Trabzonspor, 2021 yılında imzalanan ve kulübün borçlarını 9 yıllık vadeye yayan Bankalar Birliği Anlaşması'ndan çekildi. Borçlarını tamamen ödeyen bordo mavililer, anlaşmadan çekilen ilk kulüp oldu.

Trabzonspor'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

"KREDİ YA DA FAİZ BORCU KALMADI"

"T.C. Ziraat Bankası​, Denizbank​ ve Türkiye Halk Bankasından oluşan konsorsiyum ile Şirketimiz arasında 06/2019 döneminde imzalanan ve 03/2021 döneminde yeniden yapılandırılarak vadesi 05/2030 dönemine kadar uzatılan, kamuoyunda Bankalar Birliği yapılandırması olarak bilinen kredi anlaşması kapsamında, Şirketimizin kullanmış olduğu tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizler tamamen kapatılmıştır. Buna göre şirketimizin bankalar nezdinde hiçbir kredi ana para ya da faiz borcu kalmamıştır."

Trabzonspor Bankalar Birliği anlaşmasından resmen çekildi - 1. Resim


BANKALAR BİRLİĞİ ANLAŞMASI NEDİR?

Süper Lig'in 'Dört Büyükler'i olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ile Trabzonspor, uzun süredir uğraş verdikleri Bankalar Birliği anlaşmasını 2021'de hayata geçirmişti.

Ziraat Bankası, Halkbank, DenizBank ve Yapı Kredi ile Türkiye'nin 4 büyük kulüp arasında 8,4 milyar liralık Finansal Yeniden Yapılandırma sözleşmesi imzalanmıştı.

O dönem anlaşma kapsamında kulüplerin, Kovid-19 salgını nedeniyle geçirdiği bir yıllık ödemesiz dönemden sonra 1,5 yıl daha bankalara herhangi bir ödeme yapmaması kararlaştırılmıştı. Sonraki dönemlerde ise gelir performansına dayalı 9,5 yıllık bir finansman modeli hayata geçirilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şevket30 Eylül 2024 09:44

Trabzonspor'un bu şekilde adım attığı çok güzel bir haber iyi ki böyle yapmışlar, artık kulüpte daha rahat hareket edebilirler

Sonraki Haber Yükleniyor...