Tgrt Haber

Trabzonspor'da deprem: Abdullah Avcı görevinden istifa etti

Editör: Burak Özkarpuzcu / Kaynak: TGRT HABER
07 Mart 2023 15:42 - Güncelleme : 07 Mart 2023 18:13
Trabzonspor'da deprem: Abdullah Avcı görevinden istifa etti

Son dakika spor haberi: Teknik direktör Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'daki görevinin sona erdi. Daha önce Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu da istifasını açıklamıştı. Alman basını Avcı'nın yerine dünya yıldızı bir hocayı gündeme getirdi. Türkiye'den de flaş bir isim ile görüşüleceği iddia edildi.

Son dakika spor haberi: Teknik direktör Abdullah AvcıTrabzonspor​'daki görevinden ayrıldı. Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu​'nun istifasının ardından teknik direktör Abdullah Avcı da istifa etti. Başkanın istifasının ardından yeni gelecek yönetimin önünü açmak için görevinden istifa etme yönünde karar aldı. 

ABDULLAH AVCI: "HOŞÇAKAL DEME VAKTİ GELDİ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, görevinden ayrıldığını duyurdu.

Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bazen durmak gerekir. Derin bir nefes almak, çok fazla düşünmemek ve olacaklara güvenmek gerekir. Çok sevdiğim Trabzonspor'a ve bu güzel şehrin güzel insanlarına, hiçbir maddi talebim olmadan, koşulsuz, beklentisiz 'hoşçakal' deme vakti geldi." ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili ekibin coşkulu bir taraftar grubuna sahip olduğunun altını çizen Avcı, şunları kaydetti: "Beklenti büyüktür. Hep kazanmak ister. Kaybetmeye tahammülü yoktur ve bütün bunlara hakkı vardır. Biz fırtınalı topraklara bilerek geldik. Onlara çok uzun süre özlemini çektikleri bir şampiyonluğu yaşattığımız için gururluyum. Taraftara, şehrin güzel insanlarına, görevlilere, oyuncularıma, yönetim kurulundaki tüm özverili insanlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Buraya gelmeme, burada kalmama, hayatımın en güzel anılarını yaşamama vesile olan Sayın Ertuğrul Doğan'a ise apayrı bir şükran borcum var. Onu unutmayacağım. Hiç kimse unutmasın. Şampiyon Trabzonspor, geriye değil, ileriye gitmeli. Bölünmemeli, birleşmeli. Kazandıklarını yitirmemeli ve çok güçlü bir yönetimle çok daha parlak günler görmeli. Trabzon'u ve Trabzonspor'u seviyorum. Hakkınızı helal edin."

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1633119153274888196

İLK GÖRÜŞÜLECEK İSİM SERGEN YALÇIN

Avcı'nın ayrılışının ardından hoca arayışları başladı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Trabzonspor'un ilk görüşeceği isim Sergen Yalçın... Sergen Yalçın son olarak Beşiktaş'ta görev yapmış ve 1 Süper Lig ve 1 Ziraat Türkiye Kupası kazanmıştı. Yönetimle yaşanan anlaşmazlık ve kötü sonuçların ardından tecrübeli hocayla yollar ayrılmıştı.

AVCI'NIN YERİNE TUCHEL İDDİASI

Alman medyası, son olarak Chelsea’yi çalıştıran ve buradan ayrılmak zorunda kalan Thomas Tuchel’in Trabzonspor ile temasta olduğunu iddia etti. Son olarak Chelsea'yi çalıştıran Alman hoca daha öncesinde Fransız devi Paris Saint Germain'in yanı sıra, Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund ve Mainz'i çalıştırmıştı.

TRABZONSPOR'DA 3 KUPA KAZANDI

2020-2021 sezonunun 9. haftasında bordo-mavili takımın başına geçen Teknik Direktör Avcı, geçtiğimiz sezon 38 yıl sonra Trabzonspor'u Süper Lig şampiyonluğuna taşımıştı. Abdullah Avcı, bunun yanı sıra 2 kez de TFF Süper Kupa zaferi yaşadı. Bordo-mavililerle toplamda 116 maça çıkan tecrübeli çalıştırıcı, 65 galibiyet, 29 beraberlik ve 22 mağlubiyet aldı.

Abdullah Avcı idaresindeki Trabzonspor, bu sezon ise beklentilerin oldukça uzağında kaldı. Ligde 23 müsabakada 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 38 puan toplayan Karadeniz ekibi, altıncı sırada yer alıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda veda eden, UEFA Avrupa Ligi'nde ise gruplardan çıkamayan bordo-mavili takım, Konferans Ligi Son 16 Turu play-off maçlarında ise İsviçre temsilcisi Basel'e elenerek Avrupa defterini kapadı.

Trabzonspor, Süper Lig'de bu hafta sahasında Ümraniyespor'a 2-1 mağlup olmuş ve sahasındaki 36 maçlık yenilmezlik serisini yitirmişti.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...