Tgrt Haber

Türk futbolunda yeni dönem: Süper Lig TV geliyor, kulüpler dekoder satacak!

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
16 Şubat 2022 11:58 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 13:32

Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yeni yayın ihalesi sürecinin ilk aşaması tamamlandı. Verilen teklifleri düşük bulan TFF, revize istedi. Eğer uygun teklif gelmezse Süper Lig TV kurulacak, kulüpler, İtalya’daki gibi dekoder satıp, yayın gelirinden pay alacak.

Yeni yayın ihalesinde kulüpler de rol alacak.

Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yeni yayın ihalesi sürecinin ilk aşamasını tamamlandı. İhaleye 14 firmadan 15 teklif verildi. Teklifleri düşük bulan TFF, firmalara 18 Şubat’a kadar teklifleri revize etmesini istedi. 21 Şubat’ta yeni yayıncının açıklanması bekleniyor.

DÖRT ANA PAKET VAR

Alt paketlerle birlikte toplam 4 ana paketten oluşan Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları için firmalar ya 3 veya 5 sezonluk teklifte bulundu. beIN Sports ile Saran Grup’tan birinin kazanması bekleniyor.

TARAFTARA KAMPANYA

Türk Telekom, Sportradar, Turkuaz Medya ve TRT ise müsabakaların özet görüntüleri ile dijital platformlardaki haklarına talip. TFF, kulüplerin de ortağı olacağı alternatif teklifler de bulunduğunu açıkladı. O teklif kabul görürse Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor dekoder ve abonelik satışını kendileri yapacak, bundan da ek gelir elde edecek. İtalya’da da uygulanan sistemde en çok satış yapan kulüp yayın gelirinden de daha fazla pay alıyor.

Türk futbolunda yeni dönem: Süper Lig TV geliyor, kulüpler dekoder satacak!

‘SÜPER LİG TV’ GELİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir yayın ihalesi hakkında konuştu. Yeterli teklifin gelmemesi durumunda Süper Lig kulüplerinin televizyon kurmasının gündemde olduğunu vurgulayan Özdemir, “Yayın ihalesinde umduğumuzu bulamazsak Süper Lig TV'yi kuracağız. Eğer tekliflerden umduğumuzu bulamazsak, Süper Lig TV kurulur. Kulüpler dekoder satışı yapar ve gelir paylaşımı da yapılır. Bu işin kazananı sonuçta kulüpler” diye konuştu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...