Tgrt Haber

Türkiye-Hollanda maçına damga vuracak! Türkler İstiklal Marşı'nda Avrupa'ya 'Bozkurt' ile kafa tutacak!

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com
05 Temmuz 2024 11:50 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 12:44
Türkiye-Hollanda maçına damga vuracak! Türkler İstiklal Marşı'nda Avrupa'ya 'Bozkurt' ile kafa tutacak!

Türk taraftarların, Türkiye-Hollanda maçında Merih Demiral'ı hedefe koyanlara karşı "Bozkurt" işaretiyle cevap vereceği sosyal medya paylaşımlarında ortaya çıktı. Maça gidecek olan vatandaşlar sosyal medyadan "Tüm dünya öğrenecek!" paylaşımlarıyla Avrupa'ya kafa tuttu.

Avusturya-Türkiye maçında 2 golle Türkiye​'yi çeyrek finale taşıyan Merih Demiral​, maç bitiminde Bozkurt​ işaretiyle sevincini gösterdi.

Kameralara yansıyan Bozkurt işaretli poz sonrası Avrupa medyası ve UEFA​ Merih Demiral'ı hedef aldı. Daha sonra UEFA Avusturya​ maçı sonrası Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması başlattığını duyurdu. Bu haber sonrası Türk taraftarları sosyal medyada Hollanda maçı için "Bozkurt" hazırlığında olacağına dair paylaşımlar yaptı. 

TÜRKİYE-HOLLANDA MAÇINA DAMGA VURACAK!

Türkiye-Hollanda maçında İstiklal Marşı okunacağı sırada Türk taraflar "Bozkurt" işaretiyle tüm dünyaya cevap vereceğine dair paylaşımlar sosyal medyada yer aldı.

Türkiye-Hollanda maçına damga vuracak! Türkler İstiklal Marşı'nda Avrupa'ya 'Bozkurt' ile kafa tutacak! - 1. Resim

Avrupa medyasına Bozkurt işaretiyle cevap vermeye hazırlanan Türk taraftarlar 6 Temmuz Cumartesi günü tek yürek olacak. Almanya'da oynanacak olan maç öncesi Türk vatandaşlar sosyal medya üzerinden paylaşımlarını artırdı. 

Türkiye-Hollanda maçına damga vuracak! Türkler İstiklal Marşı'nda Avrupa'ya 'Bozkurt' ile kafa tutacak! - 2. Resim

BOZKURT'UN TÜRK TARİHİNDEKİ YERİ!

UEFA ve Avrupa medyası "Bozkurt" işareti hakkında ise terör örgütü ifadelerini kullandı. Türk tarihinde önemli bir simge olan Bozkurt işareti Göktürklerin devlet bayrağında yer alan savaşı, mücadeleyi ve özgür ruhu temsil eder.

Türkiye-Hollanda maçına damga vuracak! Türkler İstiklal Marşı'nda Avrupa'ya 'Bozkurt' ile kafa tutacak! - 3. Resim

Mitolojik anlatımlarda Türk milletinin her savaşında Kurtlar ortaya çıkar. Bu yüzden çadırlarına bile kurt başını simgeleyen direkler koyulurdu. Bu simgelere de Bozkurt denilirdi. 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...